Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μισούρι! – Απαγόρευση κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες!

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο Μισούρι μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν. Ο κυβερνήτης κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης απαγορεύοντας την κυκλοφορία τις νυχτερινές ώρες.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ Τζέι Νίξον υπέγραψε πριν από λίγο διάταγμα με το οποίο κηρύσσεται κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Φέργκιουσον, προκειμένου να κατασταλούν οι βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν εκεί μετά τον θάνατο ενός νεαρού Αφροαμερικανού από τα πυρά ενός αστυνομικού.

Ο κυβερνήτης Νίξον επέβαλε επίσης απαγόρευση κυκλοφορίας στο Φέργκιουσον από τα μεσάνυχτα ως τις 05:00 καθημερινά, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολιτεία του Μισούρι είναι καζάνι που βράζει όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς ο Μάικλ Μπράουν, 18 ετών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε στο Φέργκιουσον, ένα προάστιο του Σεντ Λούις στο οποίο ζουν κυρίως μαύροι, το απόγευμα του Σαββάτου, έπειτα από μια συμπλοκή με όπλο μέσα σ’ ένα περιπολικό, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία που ξεκίνησε έρευνες υποστήριξε ότι ο 18χρονος επιτέθηκε στον αστυνομικό μέσα στο αυτοκίνητό του και προσπάθησε να του αρπάξει το όπλο. Χθες, μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα video από την κάμερα ασφαλείας καταστήματος στην περιοχή που βρέθηκε ο νεαρός λίγο πριν πέσει νεκρός.

Επίσης η αστυνομία υποστήριξε ότι επιχείρησε να κλέψει πούρα και διαπληκτίστηκε με τον υπάλληλο. Το video εξόργισε ακόμη περισσότερο εκείνους που θεωρούν πως το περιστατικό αφορά τη ρατσιστική βία.