Τέσσερις ακόμα συγγενείς συνελήφθησαν για το πολύκροτο έγκλημα στο Άστρος

Διαστάσεις προσλαμβάνει η δολοφονία του 39χρονου άνδρα από τον 75χρονο πατέρα του στο Άστρος Κυνουρίας, με την Αστυνομία να προχωρά στη σύλληψη ακόμα τεσσάρων συγγενών του θύματος.

Πρόκειται για τη μητέρα του 39χρονου, το θείο του (αδελφό του δράστη), τη θεία του και τον γαμπρό του (σύζυγο της αδελφής του).

Όπως προέκυψε από την ανάκριση, ο 75χρονος παιδοκτόνος πυροβόλησε το γιο του με κυνηγετικό όπλο τρεις φορές, μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των συγγενών του, τοποθέτησαν το πτώμα στο αυτοκίνητο του θύματος, αφαίρεσαν τις πινακίδες και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου προκάλεσαν πυρκαγιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Το πτώμα εντοπίστηκε από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα με ίχνη αίματος, και οι πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του δράστη.

Σε βάρος του 75χρονου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Πηγή: skai.gr13C253402BC8C1EA4ADB0C34FAA50ABD

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε άμεσα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης και ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, υπόθεση ανθρωποκτονίας 39χρονου. Η σωρός του είχε βρεθεί απανθρακωμένη προχθές το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή στο Άστρος Αρκαδίας, στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες αστυνομικές ενέργειες, στο πλαίσιο των οποίων αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα που προέκυψαν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Όπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ο 75χρονος πατέρας του θύματος, ο οποίος και συνελήφθη. Κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ισχυριζόμενος ότι προέβη στο έγκλημα για οικογενειακές διαφορές.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπρησμό, ψευδορκία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, για την εμπλοκή τους στην υπόθεση, συνελήφθησαν ακόμη τέσσερις και συγκεκριμένα, η 67χρονη μητέρα του θύματος, ο 71χρονος θείος του θύματος (αδερφός του πατέρα), η 70χρονη θεία του θύματος (σύζυγος του 71χρονου) και ο 53χρονος γαμπρός του θύματος (σύζυγος της αδερφής του θύματος).

Πως έγινε

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, την 15.8.2014 το μεσημέρι, στο Άστρος Αρκαδίας, στην αυλή της πατρικής οικίας του θύματος, ο 75χρονος, μετά από φραστικό επεισόδιο με τον 39χρονο γιο του, τον πυροβόλησε τρεις φορές με κυνηγετικό όπλο (δίκαννο, το οποίο κατείχε νόμιμα ο 75χρονος), με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια του 71χρονου, τοποθέτησαν το πτώμα του 39χρονου στο εσωτερικό οχήματος ιδιοκτησίας του, αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας του και μετέβησαν σε ερημική περιοχή, όπου και προκάλεσαν πυρκαγιά στο όχημα, προκειμένου να εξαφανιστούν ίχνη και ενοχοποιητικά στοιχεία. Από την περιοχή τους παρέλαβε ο 53χρονος και τους μετέφερε πίσω στην οικία του δράστη. Παράλληλα, η 67χρονη και η 70χρονη, προέβησαν στον λεπτομερή καθαρισμό της αυλής της οικίας, με σκοπό επίσης να εξαφανίσουν τα ίχνη του εγκλήματος. Για την εμπλοκή τους αυτή, οι συγγενείς συμπεριλήφθησαν στη σχετική δικογραφία.

Κατά τις έρευνες, βρέθηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, ένας κάλυκας, ρούχα τα οποία έφεραν ίχνη αίματος, καθώς και οι προαναφερόμενες πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες ήταν θαμμένες στον κήπο της οικίας του δράστη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.