Έλληνας… βασιλιάς των δαχτυλιδιών

Το πρόσωπο της ημέρας έγινε την περασμένη εβδομάδα ο ομογενής, ερασιτέχνης χρυσοθήρας, Τζακ Ζερβός, από το Κουήνσλαντ της Αυστραλίας.
Το εύρημά του στην παραλία του Tweed Head ήταν παντελώς διαφορετικό από τα συνήθη ευρήματά του -νομίσματα, μεταλλικά καλύμματα μπουκαλιών και βαρίδια ψαράδων. Ήταν ένα δαχτυλίδι αξίας $6.000 δολαρίων, κειμήλιο, αλλά ανεκτίμητης συναισθηματικής αξίας, διότι ήταν ένα από τα αναμνηστικά δαχτυλίδια που είχαν λάβει οι πρωταθλητές ράγκμπι 2003.

Ο Τζακ Ζερβός με χαμόγελο ικανοποίησης για το εύρημά του

Ο Τζακ Ζερβός με χαμόγελο ικανοποίησης για το εύρημά του

Κατάπληκτος, ο Ζερβός άρχισε να περιεργάζεται το εύρημά του για να ανακαλύψει την επιγραφή «NRL 2013» και τον αριθμό έξι (6). Μετά από έρευνα διαπίστωσε, ότι το εύρημά του ανήκε σε ένα από τους θρύλους του Ράγκμπι, τον Preston Campbell.

«Παραμένει μυστήριο πώς χάθηκε το δαχτυλίδι, διότι δεν επισκέφθηκα ποτέ αυτή την παραλία».

«Μόλις μου τηλεφώνησε ο Ζερβός επικοινώνησα με τη σύζυγό μου και της ζήτησα να ψάξεις τη θήκη του δαχτυλιδιού. Έμεινα άφωνος όταν μου είπε ότι έλειπε το δαχτυλίδι. Η μόνη υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι, ότι κάποιο από τα παιδιά μου το φόρεσε και το έχασε» πρόσθεσε.

Ο Campbell προσέφερε στο Ζερβό χρήματα και VIP εισιτήρια, αλλά ο Ζερβός δεν τα δέχθηκε. «Η χαρά που είδα στο πρόσωπό του είναι η καλύτερη αμοιβή» ζήλωσε ο Ζερβός.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com