Ένας ακόμη νεκρός από πυρά αστυνομικού στην περιοχή του Φέργκιουσον

Νεκρός μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς έπεσε ένας άνδρας στην περιοχή του Φέργκιουσον, στο Μιζούρι, περίπου 6 χιλιόμετρα από το σημείο όπου το προηγούμενο Σάββατο σκοτώθηκε ο 18χρονος αφροαμερικανός Μάικλ Μπράουν, χτυπημένος από τις σφαίρες λευκού αστυνομικού, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το θύμα ήταν οπλισμένο με μαχαίρι και φερόταν αλλοπρόσαλλα, όπως δήλωσε μέσω Twitter ο διοικητής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σεϊντ Λιούις, Σαμ Ντότσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το θύμα πλησίασε τους αστυνομικούς φωνάζοντας «σκοτώστε με τώρα». Μετά από προφορική προειδοποίηση, οι δύο αστυνομικοί, «φοβούμενοι για την ασφάλειά τους», πυροβόλησαν τον άνδρα.

Άγνωστο παραμένει αν το όλο περιστατικό συνδέεται με τις πολύκροτες ταραχές που συγκλονίζουν κατά τις τελευταίες ημέρες το Φέργκιουσον, ως αντίδραση στο θάνατο του άτυχου έφηβου.

Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της συμπλοκής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα μετά από μία νύχτα μεγάλης έντασης στο Φέργκιουσον, κατά την οποία συνελήφθησαν 31 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που προέρχονται από τις πολιτείες της Καλιφόρνια και της Νέας Υόρκης.

Όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της πολιτειακής αστυνομίας του Μιζούρι, Ρον Τζόνσον, κατά τις νυχτερινές ταραχές οι αστυνομικοί «δέχτηκαν βαριά πυρά» που κατέληξαν στον τραυματισμό τουλάχιστον δύο ανθρώπων.