Αθανασίου: Με το αντιρατσιστικό θα ποινικοποιείται και η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων

Σε παρέμβαση προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου σχετικά με την επιστολή των 38 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσαν να περιληφθεί στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο η ποινικοποίηση της γενοκτονίας των Ποντίων.

«Κατά την προ μηνών επεξεργασία του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δήλωσα κατηγορηματικά ότι η κακόβουλη άρνηση ή ο ευτελισμός και των γενοκτονιών που το Ελληνικό κοινοβούλιο έχει αναγνωρίσει, θα αντιμετωπίζεται ρητώς με την τελική διαμόρφωση της σχετικής διάταξης, ως αδίκημα, όπως το ολοκαύτωμα ή οι γενοκτονίες που διεθνή ή ελληνικά δικαστήρια έχουν αναγνωρίσει με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις», σημειώνει ο υπουργός και προσθέτει:

«Ως εκ τούτου δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για το θέμα αυτό. Άλλωστε και οι ίδιοι οι συνάδελφοι στη σχετική επιστολή τους προς τον κ. Πρωθυπουργό, αναφέρονται στην ανωτέρω τοποθέτηση -δέσμευσή μου».

Υπενθυμίζεται ότι 38 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν στείλει χθες επιστολή  στον πρωθυπουργό για τη Γενοκτονία των Ποντίων ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νέου αντιρατσιστικού νόμου.

Όπως ανέφεραν μεταξύ άλλων, «στο σχέδιο νόμου το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής (Β´ θερινό τμήμα) στις 26 και 27 Αυγούστου 2014, προς συζήτηση και ψήφιση, η άρνηση της Γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής ( Ποντίων, Μικρασιατών, Αρμενίων, Ασσυρίων ), θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα, όπως πολύ ορθά αντιμετωπίζεται και η άρνηση του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Ο αρμόδιος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου είχε προβεί σε σχετική δήλωση- δέσμευση για το θέμα, η οποία είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά της αρμόδιας Επιτροπής του Κοινοβουλίου».