Αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε στην Κομοτηνή-ΒΙΝΤΕΟ

– Συμμετείχε σε άσκηση στην Κομοτηνή όπου έπαιρναν μέρος εκατοντάδες στρατιώτες
– Η ψυχραιμία του πιλότου έσωσε τον ίδιο και τους φαντάρους
– Μαρτυρία στο Newsit για τον πιλότο, ο οποίος εισήχθη για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο
– Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη λόγω παλαιότητας του αεροσκάφους
– Παλικάρια πετάνε ακόμη με αεροπλάνα που αγόρασε η χούντα!
– Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο

Ακόμη ένα “θαύμα” στην Πολεμική Αεροπορία. Το σκηνικό τρόμου που στήθηκε όμως το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στην περιοχή της Κομοτηνής δεν θα πρέπει να εκπλήσει κανέναν.

Παράλληλα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τηλεφώνησε στον πιλότο για να τον συγχαρεί για την ψύχραιμη αντίδρασή του, η οποία βοήθησε ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών που τα κρατούν ζωντανά φαίνεται ότι το αεροσκάφος έπαθε βλάβη.
Ευτυχώς ο πιλότος, όπως όλοι οι συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία είχε άρτια εκπαίδευση.

Κατάφερε όχι μόνο να διασωθεί κάνοντας σωστή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, αλλά και να αποφύγει το δυστύχημα ρίχνοντας το αεροσκάφος σε περιοχή όπου δρούσαν άνδρες του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή της άσκησης δηλαδή.

Μαρτυρία για τον πιλότο στο Newsit

Όπως δήλωσε στο Newsit o εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας “το περιστατικό έγινε περίπου στις 9.30 το πρωί, ήταν ένα μαχητικό κορσέρ Α7, μονοθέσιο με έναν πιλότο ο οποίος χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο εκτινάχθηκε και διεσώθη και διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εγώ έφτασα ταυτόχρονα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκεί αλλά ο νεαρός πιλότος παρελήφθη από ασθενοφόρο του στρατού και γενικώς ήταν καλά στην υγεία του ο άνθρωπος.

Το αεροσκάφος έπεσε βόρεια της Κομοτηνής, στο πεδίο βολής του στρατού, είναι μια ευρύτατη περιοχή γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το στρατό και είναι πεδίον ασκήσεων. Ηταν μη κατοικημένη περιοχή και το πλησιέστερο στρατόπεδο είναι γύρω στο 1,5 χιλιομετρο. Σε εκείνη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε κτίσμα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και αναμένεται κλιμάκιο της αεροπορίας για τις έρευνες. Στην περιοχή δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά σε κάθε περιπτωση

NewsIt.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ONALERT

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ βρίσκονται και πυροσβεστικά οχήματα προληπτικά”.

Ακούστε την μαρτυρία του Κωνσταντίνου Κατσιμίγα για τον πιλότο