Παραιτείται από βουλευτής ο Σταυρογιάννης – Κερδίζει μία έδρα η ΝΔ

Νωρίς σήμερα το πρωί και λίγο πριν την ορκωμοσία του, που έχει προσδιοριστεί αν γίνει στις 12 το μεσημέρι, θα καταθέσει την επιστολή παραίτησής του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών Νίκος Σταυρογιάννης, για να παραλάβει τη σκυτάλη στο δήμο Λαμίας, όπου έχει εκλεγεί δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι εδώ και μήνες ο Νίκος Σταυρογιάννης επέμενε ότι ερευνά νομικά την δυνατότητα παραμονής του και στην θέση του βουλευτή παράλληλα με εκείνη του δημάρχου “εφόσον δε διακυβεύεται η εκλογή του στη θέση του δημάρχου”, όπως δήλωνε, και δεν έδειχνε διατεθειμένος να παραχωρήσει την έδρα του στη Βουλή, όμως τώρα τονίζει πως “δε θα έθετα σε κίνδυνο την εντολή των δημοτών”.

Με την παραίτηση του Νίκου Σταυρογιάννη, η έδρα επιστρέφει και πάλι στη Νέα Δημοκρατία, από όπου είχε διαγραφεί, αφού στη θέση του θα ορκιστεί ο Δημήτρης Μπριάνης. Έτσι, η δύναμη της ΝΔ στη Βουλή, αυξάνεται κατά έναν βουλευτή.

Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπριάνης που θα ορκιστεί βουλευτής είναι 48 ετών και έχει υπηρετήσει για χρόνια στη θέση του προέδρου του ΔΣ του Νοσοκομείου Λαμίας.

News.gr