Σαμαράς – Βενιζέλος: Οι κόκκινες γραμμές για το ταξίδι στο Παρίσι

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση της ατζέτνας των συζητήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι με τους εκπροσώπους της τρόικας βρίσκονται ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Οι δύο άνδρες  συζητούν το απόγευμα της Τετάρτης στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή υπουργών που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Συγκεκριμένα, παρόντες θα είναι οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γ.Βρούτσης και Ανάπτυξης Ν.Δένδιας.

Στη συνάντηση, οι Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να οριστικοποιήσουν τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς που στοχεύει σε φοροελαφρύνσεις (στο φόρο του πετρέλαιο θέρμανσης, την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης) και περισσότερες δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχεται αλλαγές στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και το ασφαλιστικό.

Για να πετύχει αυτούς τους στόχους, η Αθήνα αναμένεται να στηριχθεί στα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων δράσεων.

Παράλληλα, τη Δευτέρα, σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η απόφαση της κυβέρνησης για 6.500 απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, βάσει της συμφωνίας με την τρόικα.