Σόιμπλε: Το success story της Ελλάδας είναι το πρόγραμμα διάσωσης

Οι χώρες που έχουν υπαχθεί σε προγράμματα διάσωσης έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του προς την Passauer Neue Presse.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, ο κ. Σόιμπλε στην συνέντευξή του κάνει λόγο για… success story λέγοντας ότι «Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστεύετο μέχρι πρότινος». Όπως επισημαίνει ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, ελάχιστος λόγος γίνεται πλέον για προβλήματα στην Κύπρο. Η πολιτική, όπως υπογραμμίζει, υπερασπίστηκε επιτυχώς το κοινό νόμισμα ενώ οι χώρες τις οποίες βοηθήσαμε, όπως λέει χαρακτηριστικά, αντιμετωπίζονται πλέον από τον ΟΟΣΑ ως πρωτοπόρες στην υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσεων.

Σε ερώτηση για τις εξελίξεις στην Γαλλία μετά τις αιχμηρές για τη Γερμανία δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ ο κ. Σόιμπλε είπε ότι τα σχόλια δεν τον χαροποίησαν,  ωστόσο πρόσθεσε ότι πρόκειται για εσωτερικές διαμάχες στη Γαλλία από τις οποίες αντλήθηκαν εν τω μεταξύ τα σωστά συμπεράσματα.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι ο οποίος φάνηκε να τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης της πολιτικής των περικοπών και υπέρ περισσότερων επενδύσεων, ο γερμανός υπουργός απαντά ότι γνωρίζει πολύ καλά τον κ. Ντράγκι και ότι οι θέσεις του μάλλον παρερμηνεύτηκαν…

newpost.gr