Αυτοί είναι οι ληστές της τράπεζας στο Δίστομο

Δόθηκαν στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των τριών ατόμων, που συμμετείχαν στη ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας και διέφυγαν με κινηματογραφικό τρόπο, πριν από μία εβδομάδα περίπου.

Πρόκειται για τους: Γεώργιο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, που γεννήθηκε στις 08.05.1979, Σπυρίδωνα Χριστοδούλου του Αθανασίου και της Βενετίας, που γεννήθηκε στις 14.03.1970 και Σπυρίδωνα Δραβίλα του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, που γεννήθηκε στις 21.07.1981.

 

Ο Γεώργιος Πετρακάκος είναι καταζητούμενος ως συνεργάτης του Μαζιώτη σε ληστείες. Ο Νίκος Μαζιώτης συνελήφθη μετά από ένοπλη συμπλοκή στο Μοναστηράκι.

Ο Σπυρίδων Χριστοδούλου είναι σεσημασμένος για ληστείες τραπεζών και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές συνδέεται με ένοπλες ληστείες επίσης με το Μαζιώτη.  

 

Ο Σπυρίδων Δραβίλας, ο επονομαζόμενος «Καρφάκιας», είχε καταλάβει το ελικόπτερο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η απόδραση των Παλαιοκώστα και Ριζάι το 2006 από τις φυλακές Κορυδαλλού. Είναι επίσης σεσημασμένος για ληστείες τραπεζών.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας τριών μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και για να καταστεί ευχερέστερη η πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων, δοθέντος ότι οι ανωτέρω διαφεύγουν της σύλληψης.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και 210-6476647, 210-6476575 & 210-6476205 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

 

Το ιστορικό της ληστείας

 

Το μεσημέρι της 22ας Αυγούστου, οι τρεις δράστες με την απειλή όπλων, εισήλθαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 396.930 ευρώ. Αποχωρώντας, πήραν μαζί τους τον ταμία της τράπεζας και διέφυγαν με όχημα που έφερε πλαστογραφημένες πινακίδες και είχε κλαπεί τον περασμένο Μάιο από την περιοχή της Κηφισιάς Αττικής. Το συγκεκριμένο όχημα εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή περιοχή, στην παραλία της Αγίας Σωτήρας.

Οι δράστες επιβιβαζόμενοι σε φουσκωτό ταχύπλοο, που είχε κλαπεί τον Αύγουστο του 2012 από την περιοχή της Καλαμάτας Μεσσηνίας, διέφυγαν μέσω θαλάσσης, ενώ στη διαδρομή υποχρέωσαν τον ταμία να πέσει στη θάλασσα. Με το σκάφος αποβιβάστηκαν στη θέση Λουτρό Ξυλοκάστρου, όπου επιχείρησαν να το κάψουν, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε άγνωστο επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

news.gr