Όλες οι νέες γραμμές και διαδρομές λεωφορείων και τρόλεϊ στην Αττική

Νέες γραμμές, αλλαγές δρομολογίων παλαιότερων και τροποποιήσεις διαδρομών, στάσεων και τερματικών σταθμών και αφετηρίας περιλαμβάνει ο επανασχεδιασμός του δικτύου λεωφορείων και τρόλεϊ από τις Συγκοινωνίες Αθηνών, υπό την εποπτεία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Η μελέτη επανασχεδιασμού εκπονείται από συγκοινωνιακό γραφείο και η επίβλεψη γίνεται από τον Όμιλο ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησε τον Μάρτιο 2014 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο 2014.

Η συγκεκριμένη μελέτη εξετάζει την αναδιοργάνωση του δικτύου των επιφανειακών μέσων (λεωφορεία, τρόλεϊ) με βάση τη λειτουργική απόδοση των γραμμών, τη συνεργασία με τα μέσα σταθερής τροχιάς, την πλήρη συγκοινωνιακή κάλυψη όλων των περιοχών, τις υπάρχουσες δυνατότητες των συγκοινωνιακών φορέων.

Στόχος είναι ένα νέο δίκτυο, προσαρμοσμένο στις τρέχουσες συγκοινωνιακές απαιτήσεις του επιβάτη, όπου τελικά θα απαιτείται μικρότερος χρόνος για τις μετακινήσεις με τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

Εξυπηρέτηση νέων αναγκών μετακινήσεων:

– Οι κάτοικοι του δήμου Πετρούπολης, Ιλίου, Καματερού θα μπορούν να μετακινούνται πλέον, από και προς τον σταθμό Ανθούπολης, μέσω τροποποίησης της διαδρομής των υπαρχουσών γραμμών 704 και 747. Οι γραμμές αυτές καταλήγουν σήμερα περίπου στο κέντρο της Αθήνας (σταθμός μετρό Αττική). Με τον νέο σχεδιασμό θα καταλήγουν στον σταθμό μετρό Ανθούπολης, ώστε με τη συνδυασμένη χρήση λεωφορείων και μετρό να επιτυγχάνεται γρήγορη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και σε όλες τις περιοχές που εξυπηρετούνται από το δίκτυο μετρό.

– Ιδρύεται γραμμή από Αχαρνές προς το νοσοκομείο Αγ. Αναργύρων Κηφισιάς, ώστε να εξασφαλίζεται η σύνδεση των κατοίκων των περιοχών Αχαρνών, Θρακομακεδόνων, Α. Λιοσίων, Αγ. Αναργύρων με το νοσοκομείο.

– Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 444 ώστε να συνδέεται απευθείας η περιοχή Άνω Πατησίων, Γαλατσίου, Ν. Ιωνίας με το σταθμό Ειρήνη και το ΟΑΚΑ.

– Τροποποιείται η διαδρομή της γραμμής 420 ώστε να συνδέει τον σταθμό υπεραστικών λεωφορείων Κηφισού με τον σταθμό μετρό Αγ. Αντωνίου για τη ταχύτερη μετακίνηση των ταξιδιωτών. Η τροποποίηση αυτή της γραμμής 420 θα έχει επιπλέον ως αποτέλεσμα την απευθείας σύνδεση του άξονα της λεωφ. Κηφισού (Δυτ. Αθήνα) με το δίκτυο μετρό.

Μετατροπές υπαρχουσών γραμμών, οι οποίες καταλήγουν στο κέντρο της Αθήνας σε τοπικές τροφοδοτικές γραμμές προς σταθμούς μετρό:

Τροποποιούνται οι διαδρομές των γραμμών Α4, Β8, Γ10, Γ12, Α16 οι οποίες συνδέουν σήμερα διάφορες περιοχές με το κέντρο της Αθήνας και μετατρέπονται σε τροφοδοτικές γραμμές, με καλύτερη συχνότητα δρομολογίων, προς τους πλησιέστερους σταθμούς μετρό, για να επιτευχθεί η ταχύτερη μετακίνηση των κατοίκων των περιοχών αυτών και η μείωση του συνολικού χρόνου ταξιδιού του επιβάτη.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό:

– Η γραμμή Α4 θα συνδέει τις περιοχές Άνω Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Κ. Ηλιούπολης με τον σταθμό Αγ. Δημητρίου.

– Η γραμμή Β8 τις περιοχές Ν. Φιλαδέλφειας, Μεταμόρφωσης με τον σταθμό Άνω Πατησίων.

– Η γραμμή Γ10 τις περιοχές Ανάκασας, Αγ. Αναργύρων με τον σταθμό Κάτω Πατησίων.

– Η γραμμή Α16 τη περιοχή Ελευσίνας με τον σταθμό Αιγάλεω μέσω της Ιεράς οδού.

– Παράλληλα η γραμμή 154, η οποία συνδέει σήμερα τη περιοχή της Βούλας- Άνω Γλυφάδας με τον σταθμό μετρό Αγ. Δημητρίου, τροποποιείται και θα καταλήγει στον σταθμό μετρό Ελληνικού (μείωση του χρόνου διαδρομής της γραμμής), ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη πρόσβαση των κατοίκων των περιοχών αυτών στο δίκτυο μετρό.

Νέες περιμετρικές γραμμές στον εσωτερικό δακτύλιο της Αθήνας:

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, προβλέπεται η ίδρυση δύο νέων περιμετρικών λεωφορειακών γραμμών στα ίχνη του εσωτερικού δακτυλίου της Αθήνας, μίας αριστερόστροφης και μίας δεξιόστροφης, οι οποίες θα λειτουργούν για να εξυπηρετούν τις περιφερειακές μετακινήσεις του κέντρου, για όσους επιβάτες δεν επιθυμούν να μετακινηθούν εντός της κεντρικής ζώνης της Αθήνας. Οι γραμμές αυτές θα διέρχονται από σταθμούς μετρό και θα διασταυρώνονται σε κεντρικούς άξονες με λεωφορειακές γραμμές κορμού, ώστε να λειτουργούν συνδυασμένα στο νέο δίκτυο.

Α. Αριστερόστροφη (19,6 χλμ)

Π.ΡΑΛΛΗ- ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ- ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ- ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ- ΑΡΔΗΤΤΟΥ- ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ- ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ- ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ- ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ- ΛΕΩΦ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΕΩΦ.Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΕΩΦ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ- ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΟΥ- ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ- ΠΑΤΗΣΙΩΝ- ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ- ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ- ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ- Π.ΡΑΛΛΗ.

Β. Δεξιόστροφη (20,3 χλμ)

Π.ΡΑΛΛΗ- ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ- ΔΗΛΗΓΙΑΝΝΗ- ΜΕΤΑΞΑ- ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΤΗΣΙΩΝ- Λ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ- ΖΑΧΑΡΩΦ- ΛΕΩΦ.ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ- ΛΕΩΦ.Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ- ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ- ΛΕΩΦ.Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ- ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ- ΕΥΦΡΟΝΙΟΥ- ΡΙΖΑΡΗ- ΛΕΩΦ.ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ- ΑΡΔΗΤΤΟΥ- ΚΑΛΛΙΡΟΗΣ- ΧΑΜΟΣΤΕΡΝΑΣ- ΛΕΩΦ.ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ- Π.ΡΑΛΛΗ.