Οι τρεις μάγοι και ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τους Σκοπιανούς!

Τρόπο να απαντήσουν στην… Αμφίπολη φαίνεται πως ψάχνουν οι Σκοπιανοί, που συμβουλεύονται τ’ άστρα για να βρουν, επί σκοπιανού εδάφους, τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Έτσι, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Καθημερινή, διεθνής ομάδα ειδικών με επικεφαλής των Κροάτη Ντομαγκόι Νίκολιτς κάνει έρευνες, επιδοτούμενες φυσικά από το υπουργείο Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, έρευνες στην τοποθεσία Οβτσε Πόλε, κοντά στην πόλη Στιπ της ανατολικής FYROM.

Οι έρευνες γίνονται με τη μέθοδο της «αρχαιοακουστικής», (σ.σ. μελέτη της ακουστικής αρχαιολογικών χώρων) με σκοπό να ερευνηθεί αν, όπως καλλιεργείται από κύκλους της κυβέρνησης, κάτω από ένα γεώγλυφο, μια τούμπα δηλαδή, κρύβεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των Σκοπίων Utrinski Vesnik, οι ερευνητές ψάχνουν τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οδηγούμενοι από τον αστερισμό της Κασσιόπης, κατά τα πρότυπα των… Τριών Μάγων στο ταξίδι τους προς τη Βηθλεέμ.

«Την 21η Ιουλίου, ημέρα γέννησης του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι επιστήμονες εργάζονταν άγρυπνα στο μικρό γεώγλυφο. Διατείνονται ότι τις πρωινές ώρες της 21ης Ιουλίου, ο αστερισμός της Κασσιόπης βρισκόταν ακριβώς πάνω από το γεώγλυφο της Μπέλα Ζόρα και πως αυτό το στοιχείο είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι εκεί βρίσκεται ο τάφος κάποιας ιδιαίτερα σημαντικής προσωπικότητας», σημειώνει.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας, ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται ούτε στην Αλεξάνδρεια ούτε στην Ελλάδα, αλλά στο Οβτσε Πόλε: «Μία εσωτερική ώθηση παροτρύνει τους ανθρώπους να θέλουν να ενταφιαστούν εκεί όπου έχουν γεννηθεί. Ο Αλέξανδρος ο Μακεδόνας έχει γεννηθεί στο Οβτσε Πόλε και εκεί βρίσκεται και ο τάφος του, ο οποίος καλύφθηκε εσκεμμένα» είπε.

Υπάρχει όμως και μια άλλη θεωρία: πως στην περιοχή των ερευνών δεν βρίσκεται ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά, όπως υποστήριξε στη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Vecer ο Αριστότελ Τεντόβ, καθηγητής πανεπιστημίου, «ίσως να κρύβεται ο τάφος της Μεγάλης Μητέρας ή ο Ανώτατος Θεός των Μακεδόνων, ο Θεός του Ηλίου, Σε».

Όσο όμως κι αν θέλουν οι Σκοπιανοί να τους οδηγήσουν τ’ άστρα στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τη… σούπα ήρθε να τους χαλάσει ένας εν αποστρατεία συνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ο Σβέτοζαρ Στογιάνοβιτς.

«Παιδιά ηρεμήστε, ούτε το ένα ούτε το άλλο συμβαίνει», δήλωσε στην αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Slompoden Pechat, ο απόστρατος συνταγματάρχης. «Η μεγάλη λίθινη η οποία εικάζεται ότι είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου είναι σκυρόδεμα που κατασκευάστηκε πριν από 38 χρόνια από ειδικούς της εταιρείας Yugogas, οι οποίοι από κοινού με τον στρατό διεξήγαγαν έρευνες σε αυτή την περιοχή για τον εντοπισμό κοιτασμάτων πετρελαίου. Θυμάμαι πως κάποιος από τους ειδικούς μου ανέφερε ότι στην κορυφή τοποθέτησαν μια ένδειξη με λατινικούς χαρακτήρες SE, Νοτιοανατολική δηλαδή, ώστε να γνωρίζουν αργότερα προς ποια κατεύθυνση έσκαψαν για τις έρευνες. Εάν υπήρχε κάτι άλλο θα το είχαμε βρει εμείς πρώτοι…».