ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Δες το κι έτσι!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Πάει, το έχουν βάλει σκοπό να μας τρελάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν εξηγείται αλλιώς!  Η μία, η Δούρου,  το  ποσοστιαίο άλοθι του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, φόρεσε τις κόκκινες γόβες στιλέτο, τα τζιν παντελόνια και πήγε να ορκιστεί στην Περιφέρεια!

Μαζί και ο αρχηγός, που αλλού να νιώσει έστω και από σπόντα μέρος της εξουσίας, σημαιοφόρος αυτός ένδοξος της εκλογικής νίκης που ούτε την είδε ούτε την αντίκρυσε πάρεξ από τα ταραγμένα του όνειρα εκεί,  στα όρια της Περιφέρειας Αττικής;

Όλη η αντριωσύνη του ΣΥΡΙΖΑ στα πόδια της …Δούρου! Που, έσπευσε ως γνήσιο τέκνο της αριστερής παραφυάδας της Κουμουνδούρου, να αυτο-ορκισθεί  διαβάζοντας έναν πολιτικό όρκο!  Ούτε να δει ούτε ν ακούσει παπάδες, Ευαγγέλια και λιβανιστήρια!

Σε ξένιζε λίγο το όλο σκηνικό των κλακαδόρων χειροκροτητών σε κάθε αποστροφή του πολιτικού της όρκου,  αλλά λες, ε, ΣΥΡΙΖΑ είναι,  πατεντάτη αριστερή το παίζει, ποιά σχέση θα μπορούσε να έχει ο Φάντης με το ρετσινόλαδο;

Πάνω, όμως, που αρχίζεις να αποδέχεσαι την αταίριαστη σχέση, εξουσίας – ΣΥΡΙΖΑ – θρησκείας, σου σκάει μύτη επί φύλλου χάρτου κολλαριστού και καλλιγράμως ορνιθοσκαλισμένου, η άλλη μορφονιά,  η Κωνσταντοπούλου. Ναι, το καθαρόαιμο άτι του ΣΥΡΙΖΑ!! Η αριστερή εκδοχή της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας!  Το αηδόνι της κακόφωνης συνοριογραμμής με το ΚΚΕ και τους …Αδέσμευτους Έλληνες, πτέρυγας της αντιπολίτευσης!

Η γυναίκα αποφάσισε να  αποκαταστήσει στο ρόλο του  …ηρωϊκού Ζαχαρία, του αλησμόνητου θησαυρού, τον  επί μίαν ολόκληρη δεκαετία  στωϊκό σύντροφό της, με τα δεσμά του γάμου!

Και κει που είσαι σίγουρος,  πως το  ζωϊρότερο και συνάμα ομορφότερο κορίτσι του ΣΥΡΙΖΑ, η δικηγορίνα της αριστερής πλατφόρμας εν γένει, θα ανεβεί τα σκαλιά του ….δημαρχείου, διαβάζεις στο παραδοσιακό προσκλητήριο πως ο γάμος θα γίνει σε Ορθόδοξη Εκκλησία με παπά και με κουμπάρο!

Και ως γνήσιο λαϊκό κορίτσι, επέλεξε, μάλιστα, για το μυστήριο, την Εκκλησία της γειτονιάς που γεννήθηκε!

Σε ξαφνιάζει ευχάριστα η διαφορετική αυτή άποψη του ΣΥΡΙΖΑ.  Συννεφιάζεις, όμως, σαν αναλογισθείς το μαλιοτράβηγμα που θα γίνεται κάθε φορά που στο κόμμα θα μιλούν θέματα που άπτονται της θρησκείας! Σκεφθείτε να… σταυρομαχούν Κωνσταντοπούλου- Δούρου! Ούτε ψύλλος στον κόρφο του …Τσίπρα!

Τελικά, εκτός από την πολιτική, ούτε στη θρησκεία είναι κατασταλαγμένο το κόμμα με τις συνιστώσες, τις συγκλίνουσες και τις αποκλίνουσες!! Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ!

Α, ναι, είπα Τσίπρας και μου ήλθε κατακέφαλα το …Άγιον Όρος! Ολόκληρο! Δεν πίστευα τ΄αυτιά μου!  Ο κατά δήλωση άθεος, πήγε στον Οίκο του Θεού για επίσκεψη! Και ζήτησε, μάλιστα, να μείνει μόνος του, λέει, για να προσευχηθεί!

Εμ, γι αυτό έγινε αρχηγός. Συγκεράζει εντός του τα διϊστάμενα!