Γεροντόπουλος ενημέρωσε ΣΥΡΙΖΑ για την ομογένεια στην Ουκρανία

Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου με την υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή κυρία Νάντια Βαλαβάνη με θέμα την κατάσταση των ομογενών μας στην Ουκρανία Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για θέματα εξωτερικής πολιτικής, κυρία Όλγα-Νάντια Βαλαβάνη, κατόπιν αιτήματός της.

Ο κ. Γεροντόπουλος ενημέρωσε την κυρία Βαλαβάνη για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και ειδικότερα για την κατάσταση των Ελλήνων ομογενών στην ευρύτερη περιοχή της Μαριούπολης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε, στη συνέχεια, στην πρόσφατη μετεγκατάσταση για λόγους ασφαλείας της έδρας του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ, καθώς και στην ετοιμότητα της χώρας μας να συμβάλει στην αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, εφόσον παραστεί ανάγκη.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε, τέλος, τη συνομιλήτριά του για την επανέναρξη, φέτος, μετά από πέντε χρόνια, των καλοκαιρινών προγραμμάτων φιλοξενίας νέων ομογενών, καθώς και για το πρόγραμμα επιμόρφωσης ομογενών καθηγητών της ελληνικής γλώσσας, πολλοί εκ των οποίων προέρχονται από την Ουκρανία.