Παπανδρεϊκοί δημιούργησαν “ατμόσφαιρα” στο Ζάππειο

“Επεισοδιακή” ήταν η ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιερώματος στον Ανδρέα Παπανδρέου με τίτλο “Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή”, στην πρώτη εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κατάφερε με δυσκολία να ολοκληρώσει την ομιλία του, την οποία διέκοπταν συνεχώς συνθήματα υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης και τόνισε πως η σημερινή προσπάθεια είναι μια προσπάθεια να ενωθεί το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον οποίο χαρακτήρισε ιστορικό φαινόμενο και διανοούμενο, ενώ ακούγοντας τα συνθήματα για να πέσει η Δεξιά είπε: “Θα μιλήσουμε την Τετάρτη για το πότε και πως συνεργσστήκαμε με τη ΝΔ και με το ΛΑΟΣ”, κάνοντας τις αποδοκιμασίες πιο έντονες.

Παράλληλα, τόνισε πως το δίλημμα δεν ήταν ποτέ ανάμεσα σε καλή και κακή επιλογή αλλά “στην απόλυτη καταστροφή και τη σωτηρία”.

Αποδέκτης χλιαρών αποδοκιμασιών έγινε ο κ. Βενιζέλος και κατά την άφιξή του, από τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί και φώναζε: “Γιώργο γερά, να πέσει η Δεξιά”, προκαλώντας την έντονη αμηχανία των παρευρισκομένων.

Αντιθέτως, την αποθέωση γνώρισαν τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου, όσο και τα αδέρφια του Νίκος και Αντρίκος.

Μεταξύ των παρευρισκομένων είναι οι: Μάρκος Μπόλαρης, Αφροδίτη Παπαθανασίου, Γιώργος Νικητιάδης, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Φίλιππος Σαχινίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Παντελής Καψής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Διαμαντιδης, Ροδούλα Ζήση, Δημήτρης Νιώτης, Χρήστος Αηδόνης, Παντελής Οικονόμου, Θάνος Μωραΐτης, Βασίλης Έξαρχος, Μανώλης Όθωνας, Ιωάννης Δριβελέγκας, Ρέππας, Ντίνα Λάζαρη, Ντόλιος, Γιώργος Πεταλωτής, Ντίνος Ρόβλιας, Ανδρέας Μακρυπίδης, Δημήτρης Κουσελάς, Άννα Ναλάρα, Γιάννης Κάψης, Γιώργος Παπακωνσταντινου, Μιλτιάδης Παπαϊωαννου, Αντώνης Βγόντζας, Πάνος Μπεγλίτης, Γιάννης Σουλαδάκης, Νίκος Σηφουνάκης, Παναγόπουλος, Τσούκαλης, Δημήτρης Καρύδης, Γιάννης Σαλαγιάννης, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Δημήτρης Δρούτσας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Γκεγκέρογλου, Κώστας Τριαντάφυλλος.

Οι Φίλιππος Πετσάλνικος και Γιώργος Παπακωνσταντίνου έγιναν δεκτοί στην αίθουσα με χειροκροτήματα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, είχε συνομιλία λίγων λεπτών με την επί σειρά ετών ιδιαιτέρα γραμματέα του ιδρυτή του κόμματος Αγγέλα Κοκόλα.

Ορισμένοι εκ των συγκεντρωμένων φωνάζουν συνθήματα όπως “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Γιώργο αρχηγό” και “Παπανδρέου – Παπανδρέου”.