Xαρδούβελης: Η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» με την τρόικα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο είχε ο υπουργος Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ενόψει της διαπραγμάτευσης με την τρόικα η οποία ξεκινάει την Τρίτη στο Παρίσι.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, προσθέτοντας «ότι το γεγονός πώς θα συναντηθούμε αύριο μας είχε αναγκάσει να εργαστούμε όλο τον Αύγουστο.» «Έχουμε επιταχύνει το έργο μας, έχουμε δώσει προτεραιότητα, σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα τα οποία αναμένεται να συζητήσουμε» σημείωσε ο υπουργός.

Ερωτηθείς δε, για το αν πιστεύει πως έχει ανέβει πολύ ψηλά ο πήχης των προσδοκιών ενόψει της διαπραγμάτευσης, ο κ. Χαρδούβελης τόνισε ότι «ναι, ο πήχης έχει ανέβει ψηλά», αναφέροντας πάντως ότι στον ίδιο το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία ανησυχία.

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι αντισυμβαλλόμενοι, πρόκειται για στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ. Μπορούν να μιλήσουν μόνο για το μνημόνιο, όχι για κάτι περισσότερο, δεν μπορούμε να περιμένουμε απο αυτούς να αποφασίσουν πολιτικά».

Σημειώνεται ότι σε λίγο θα συγκεντρωθούν παρουσία του πρωθυπουργού οι πέντε υπουργοί που θα μεταβούν στο Παρίσι για να οριστικοποιηθούν οι οριστικές ελληνικές θέσεις στην διαπραγμάτευση του Παρισιού.

Είπαν στον ΣΚΑΪ 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα στο Παρίσι η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη σημείωσε ότι μονομερείς ενέργειες δεν υπάρχουν, καθώς δημιουργούν καταστάσεις τύπου Αργεντινής. «Δεν είναι συνετό να λες για κόκκινες γραμμές όταν πας σε μια συζήτηση υπάρχουν πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται» δήλωσε χαρακτηριστικά, επικαλούμενη τη γνωστή ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Από την πλευρά του, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δήλωσε στον σταθμό μας ότι «οι εταίροι μας πρέπει να κατανοήσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια και τις θυσίες των πολιτών αλλά και της κυβέρνησης τα τελευταία 4 χρόνια».

«Περιμένω στο Παρίσι να διαπραγματευθούμε από μια καλύτερη βάση» είπε στον ΣΚΑΙ ο Κωστής Χατζηδάκης. “Είμαστε πια στη φάση που ξεκινάμε να αποχαιρετούμε σταδιακά την τρόικα. Πιστεύω ότι θα υπάρχει μια ευελιξία από πλευράς τρόικας δεδομένων και των κάλων αποτελεσμάτων που έχουμε πετύχει. Όμως σε αυτή φάση κινδυνεύουμε η πολιτική να υπονομεύσει την Οικονομία» επισήμανε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών λόγω μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τον κύριο Χατζηδάκη ο ΣΥΡΙΖΑ τρομάζει με τη στάση του τις αγορές και τους επενδύτες. Κατά τον πρώην Υπουργό το μνημόνιο έτσι όπως φτιάχτηκε από την αρχή, εκτός από το δημόσιο, προκάλεσε προβλήματα και στον ιδιωτικό τομέα.

«Mακάρι να είχαμε κυβέρνηση της ΝΔ. Σε πολλά από τα μέτρα φιλελεύθερης κατεύθυνσης στα οποία συμφωνεί και ο Σαμαράς το ΠΑΣΟΚ βάζει φρένο» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης. «Όταν ο Γιάννης Βρούτσης έφερε το συνδικαλιστικό νόμο, με τον οποίο συμφωνούσα και εγώ αναφανδόν, βγήκε αμέσως το ΠΑΣΟΚ και είπε ‘όχι’» σημείωσε.

Πηγή: http://www.skai.gr