«Ανεπιθύμητοι στην Αυστραλία» τα μέλη της Χρυσής Αυγής

Με κοινή τους επιστολή εκπρόσωποι κορυφαίων ομογενειακών οργανισμών, της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, άλλων μεταναστευτικών οργανισμών, αλλά και της Ομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) και άλλων υπογραμμίζουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στην Αυστραλία.
Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει:
«Η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αυστραλία, τον Οκτώβριο, δύο στελεχών του εξτρεμιστικού ελληνικού πολιτικού κόμματος Χρυσή Αυγή, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολεί όλους τους Αυστραλούς. Η Χρυσή Αυγή επιδιώκει τη διαίρεση μεταξύ των εθνοτικών και θρησκευτικών κοινοτήτων. Προωθεί, επίσης, το μίσος έναντι των γυναικών και ενστερνίζεται την περιθωριοποίηση και την καταστολή των ανθρώπων που θεωρούν ότι έχουν μια «αφύσικη» σεξουαλικότητα. Αυτές οι προκαταλήψεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με το όραμα μιας ειρηνικής, ανεκτικής, πολυπολιτισμικής Αυστραλίας, που προωθεί την αρμονία και τη συνεργασία σε όλα τα τμήματα της κοινωνίας.

Πέρα από τη ρατσιστική, φανατική ιδεολογία της, η Χρυσή Αυγή εμπνέεται από τις βίαιες μεθόδους του ναζιστικού γερμανικού καθεστώτος του περασμένου αιώνα. Τα μέλη και οι υποστηρικτές της ξεσπούν συνήθως σε ένα παραλήρημα μίσους με λαμπαδηφορίες, δημαγωγική ρητορική και ναζιστικούς χαιρετισμούς. Ορισμένα μέλη (συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων ηγετών) έχουν κατηγορηθεί από την αστυνομία για ξυλοδαρμό ανυπεράσπιστων ατόμων που έκριναν ότι είναι εχθροί.
Κατά τη διάρκεια του 2013, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής και δεκάδες οπαδοί του συνελήφθησαν στην Ελλάδα και κατηγορήθηκαν για αδικήματα τα οποία κυμαίνονται από δολοφονίες και πρόκληση εκρήξεων μέχρι εκβιασμό.

Οι Αυστραλοί έχουν μια υπερήφανη ιστορία ανδρείας και θυσίας στην καταπολέμηση και την ήττα του φασισμού στον εικοστό αιώνα. Καλούμε όλους τους Αυστραλούς να ενωθούν, για άλλη μια φορά, εκφράζοντας την αποστροφή τους στο μήνυμα του μίσους και τις βίαιες πολιτικές που προπαγανδίζουν ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ακόλουθοι οργανισμοί:
Γιώργος Βέλλης
Συντονιστής
Αυστραλιανό Ελληνικό Συμβούλιο

Νίκολας Πάππας AM
Επίτιμος Γραμματέας,
Συμβούλιο Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Aυστραλίας
Βασίλης Παπαστεργιάδης
Πρόεδρος
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Μιχάλης Τσιλίμος
Γενικός Γραμματέας
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα ΝΝΟ
Άγγελος Γαβριελάτος
Ομοσπονδιακός Πρόεδρος
Συνδικάτου Εκπαιδευτικών Αυστραλίας
Τζόε Καπούτο
Πρόεδρος
Ομοσπονδία Συμβουλίων Εθνικών Κοινοτήτων Αυστραλίας
Ράντα Καττάν
Διευθυντής
Αραβικό Συμβούλιο Αυστραλίας
Μάχα Αμντό OAM
Πρόεδρος
Ένωση Μουσουλμάνων Γυναικών
Χαφέζ Κασέμ
Πρόεδρος
Μουσουλμάνων Αυστραλίας (AFIC)
Γκεντ Κέρνι
Πρόεδρος
Αυστραλιανού Συμβουλίου Εργατικών Συνδικάτων (ACTU)

Πηγή:Neoskosmos.com