Πατριάρχης Κιέβου:”Ο Πούτιν είναι υπό την επήρεια του Σατανά”

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται υπό την επήρεια του Σατανά κι αντιμετωπίζει την αιώνια καταδίκη αν δεν μετανοήσει, είπε σήμερα ο ορθόδοξος Πατριάρχης του Κιέβου Φιλάρετος κατηγορώντας τον ρώσο ηγέτη για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η «Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία» (πατριαρχείο Κίεβου) αποσπάστηκε το 1992 από το ρωσικό πατριαρχείο, ύστερα από τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης και την κήρυξη της ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

“Με μεγάλη μου θλίψη πρέπει να πω τώρα δημοσίως ότι ανάμεσα στους ηγέτες του κόσμου…έχει εμφανιστεί ένας νέος Κάιν, όχι λόγω του ονόματός του, αλλά λόγω των πράξεών του”, είπε ο Φιλάρετος επικαλούμενος τον βιβλικό χαρακτήρα που σκότωσε τον αδελφό του Άβελ.

Η ανακοίνωσή του τιτλοφορείται “Νέος Κάιν” και δόθηκε στη δημοσιότητα κατά την σημερινή πρώτη ημέρα της εκεχειρίας ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.
Ο Πούτιν είναι βαπτισμένος χριστιανός ορθόδοξος κι έχει καλλιεργήσει στενούς δεσμούς με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

“Αυτός ο ηγέτης ψεύδεται με κυνικό τρόπο όταν λέει ότι η χώρα του δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, παρότι έκανε τα πάντα για να υποδαυλίσει και να συντηρήσει τη σύγκρουση”, είπε ο Φιλάρετος, ο οποίος ανέλαβε πρόσφατα.

“Αυτοαποκαλείται αδελφός του ουκρανικού λαού, αλλά στην ουσία και σύμφωνα με τις ενέργειές του, έχει γίνει ο νέος Κάιν προκαλώντας αιματοχυσία στους αδελφούς του και εμπλέκοντας όλο τον κόσμο με ψέματα”, είπε ο Φιλάρετος.

Ο ίδιος κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ότι ο Πούτιν “θα λογικευτεί”, διαφορετικά όπως πρόσθεσε, θα αντιμετωπίσει “ένα ατιμωτικό τέλος και την αιώνια καταδίκη στην κόλαση”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ