Οριστικό το διαζύγιο του Σπύρου Λυκούδη με τη ΔΗΜΑΡ-Αποχωρεί και η Μεταρρυθμιστική Τάση

Αθήνα

Αποχωρεί οριστικά από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Σπύρος Λυκούδης, όπως είχε προαναγγείλει από το πρωί της Δευτέρας στον ΒΗΜΑ 99,5 όπου τόνισε ότι το γυαλί «έχει ραγίσει οριστικά», παρά τις προσπάθειες του ιδίου και της Μεταρρυθμιστικής Τάσης.Μαζί του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑ 99,5, αποχωρούν και 25 διαφωνούντες, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, τα οποία ομόφωνα στήριξαν τη πρόταση του τέως γραμματέα του κόμματος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Τα αποχωρούντα μέλη της ΚΕ πρόκειται τις επόμενες ημέρες να υποβάλλουν και τυπικά τις παραιτήσεις τους.

Όσον αφορά στον Σπύρο Λυκούδη, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να αποφασίσει την ανεξαρτητοποίησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Το αν θα επιστρέψει την έδρα που κατέχει στο κόμμα -είχε εκλεγεί βουλευτής Επικρατείας- δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

«Η Μεταρρυθμιστική Τάση για λόγους που έχει εξηγήσει, δεν θα πάρει μέρος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να συνεννοηθούμε σχετικά με τις περαιτέρω ενέργειές μας» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Λυκούδης.

«Βασική μας κατεύθυνση είναι η ανάληψη πρωτοβουλιών στον ευρύτερο προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ως επόμενο βήμα των αποχωρούντων προσδιορίζεται η σύγκληση πανελλαδικής σύσκεψης τις επόμενες εβδομάδες ώστε να αποφασιστούν οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν για τη συγκρότηση της Κεντροαριστεράς στον προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο.

Newsroom ΔΟΛ