Σαμαράς: εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Ελλάδα -Επίτροπος Μετανάστευσης ο Αβραμόπουλος

Το νευραλγικής σημασίας για την Ελλάδα χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε ο νέος επίτροπος της χώρας Δημήτρης Αβραμόπουλος στη σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2019, ενώ εκπρόσωπος της Επιτροπής αναλαμβάνει ένας ακόμη Έλληνας, ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, και στέλεχος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο πρωθυπουργός, στη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έκανε λόγο για εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Ελλάδα “σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης στη χώρα μας εκ μέρους του φίλου Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ” αλλά και για ένα από τα “πιο κρίσιμα χαρτοφυλάκια”.

Ο Έλληνας Επίτροπος αναλαμβάνει ένα εντελώς νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την αρχή προκειμένου, όπως αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς, “να υπογραμμιστεί η ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στις ευρωπαϊκές πολιτικές μετανάστευσης”.

“Η αναγνώριση της ανάγκης να αντιμετωπιστεί η παράνομη μετανάστευση υπήρξε πάντοτε στις προτεραιότητες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Το χαρτοφυλάκιο που αναλαμβάνει ο Έλληνας Επίτροπος αποτελεί επιβράβευση μιας πολύχρονης και επίπονης προσπάθειας, ώστε να αναληφθεί κεντρική ευρωπαϊκή δράση που θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα”.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός “κλείνει” τη δήλωσή του με ευχές. “Στον Έλληνα Επίτροπο, στο σύνολο της Επιτροπής και βεβαίως στον φίλο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εύχομαι δύναμη και καλή επιτυχία στο δύσκολο και με πολλές προκλήσεις έργο που αναλαμβάνουν, προς όφελος των λαών της Ευρώπης.
Πολλά συγχαρητήρια και στον άξιο και έμπειρο Έλληνα Μαργαρίτη Σχοινά, που αναλαμβάνει ως νέος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής”.

Σημειώνεται ότι το χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης επιθυμούσε διακαώς η ελληνική κυβέρνηση, με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να τηρεί την υπόσχεσή του στην Αθήνα ότι “δεν θα μείνετε παραπονεμένοι”.

Εννιά γυναίκες επίτροποι αναλαμβάνουν χαρτοφυλάκια επιτρόπου στη νέα Κομισιόν.

Επίτροπος Οικονομικών αναλαμβάνει ο Πιερ Μοσκοβισί όπως επιθυμούσε το Παρίσι. Μεταξύ των αντιπροέδρων ο φινλανδός Γίρκι Κατάινεν με αρμοδιότητα θέματα Ανάπτυξης, Εργασίας και Ανταγωνιστικότητας.

Ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Πηγή: skai.gr