Πολιτική «θύελλα» για τη μη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ

Αθήνα
Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το θέμα της μη μετάδοσης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα το βράδυ του Σαββάτου από το Βελλίδειο, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ, κατά την οποία θα παρουσιαστούν οι προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει από το βήμα της ΔΕΘ το απόγευμα του Σαββάτου (19:30), ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (13:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου. Η τελευταία θα μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ σε απευθείας μετάδοση.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε επίσης για λογοκριτική πρακτική «με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ.Μορώνη».

Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου ανέφεραν την Παρασκευή ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στο θέμα και συμπληρώνουν: «Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις. Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σε αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία».

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στον Βήμα 99,5. Για τις παραιτήσεις Μορώνη και Μακρυδημήτρη είπε: «Δεν γνωρίζω (το λόγο της παραίτησης). Γιατί ο λόγος της παραίτησης να είναι η μη μετάδοση (της ομιλίας Τσίπρα); Τα όσα αποδίδονται στο Μαξίμου είναι ψευδή και να μην τα πω και συκοφαντικά, διότι είμαστε σε φάση συκοφαντίας αυτόν τον καιρό. Για όποιον γράφει ψέμματα το λέω».

«Δεν υπάρχει καμία ανάμειξη, υπάρχει απόλυτη δημοκρατία και ελευθερία, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται εκεί και μπορείτε να τους ρωτήσετε δεν έχουν δεχθεί κανένα τηλεφώνημα, από κανέναν άνθρωπο, από κυβερνητικής πλευράς και εν πάση περιπτώσει δεν έχουμε καμία σχέση με αυτά. Όχι ανάμειξη, ούτε επικοινωνία υπάρχει και αυτό που μου λέτε για την ομιλία (Τσίπρα) δεν το γνωρίζω» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Καταφανής η αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ.

» Τα ψέματα τελείωσαν για τον πρωθυπουργό, που επειδή ο ίδιος κρύβεται για μια ακόμη χρονιά από τη ΔΕΘ και δεν δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, θεωρεί ότι μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Newsroom ΔΟΛ