Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δηλώση

«Το κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου και της εθνικής προσπάθειας για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση», ανέφερε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

«Υπάρχει μία κούραση στον ελληνικό λαό μετά από πέντε συνεχή χρόνια προσπάθειας και θυσιών και τώρα όλοι αδημονούν για άμεσα, χειροπιαστά αποτελέσματα για αλλαγή του κλίματος», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, υπάρχει ένας εθνικός διχασμός, γιατί οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης και πρωτίστως της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έχουν επιλέξει έναν πάρα πολύ εύκολο ρόλο που θυμίζει τις χειρότερες εκδοχές της μεταπολίτευσης. Τον ρόλο της δημαγωγίας, μία προσέγγιση η οποία είναι κατώτερη των περιστάσεων και υποτιμά τις θυσίες και τις αγωνίες του ελληνικού λαού».

«Εμείς επωμιζόμαστε το βάρος των δύσκολων χειρισμών, των δύσκολων διαπραγματεύσεων, ενώ το σωστό, το ηθικό, το δίκαιο είναι να υπάρξει εθνική ενότητα και συστράτευση, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια», υπογράμμισε.