Οι Σκοπιανοί “καταγγέλλουν” τα διεθνή ΜΜΕ γιατί χαρακτηρίζουν ελληνικό τον Τάφο της Αμφίπολης!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Το θέμα με τους Σκοπιανούς και την συστηματική παραχάραξη της ελληνικής Ιστορίας, αλλά και της Παγκόσμιας, που επιχειρούν, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι ίδιοι έχουν χάσει κάθε δυνατότητα αυτοσυγκράτησης εκτιθέμενοι διεθνώς, αλλά αυτό είναι φαίνεται το ελάχιστο που τους ενδιαφέρει. Μόνος ορατός δια γυμνού οφθαλμού σκοπός τους, η παραπλάνηση του κόσμου και η δημιουργία ψεύτικων εντυπώσεων πάνω στις οποίες πιστεύουν ότι μπορούν να θεμελιώσουν ένα ανύπαρκτο παρελθόν, δόξης που δεν τους αντιπροσωπεύει και …. που δεν τους εκφράζει!

Τελευταίο τους “κατόρθωμα” -μπροστά στο οποίο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να αντιδράσει- η εκστρατεία τρομοκράτησης διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης μεγάλης εμβέλειας, όπως του BBC, της Washington Post και των International Business Times τους οποίους οι συστηματικοί παραχαράκτες της ιστορίας, κατηγορούν για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» γιατί «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο (σ.σ. της Αμφίπολης) σε ελληνικό».

Είναι φυσικό η Αμφίπολη να τους χαλάει τη “μανέστρα”.  Το ψευτο-μακεδονικό παρελθόν που προσπαθούν χρόνια τώρα να σκαρώσουν ανατρέπεται με πάταγο από την ύπαρξη και αυτού του Μακεδονικού “μεγαλειώδους” όπως τον αποκαλούν, Τάφου σε ελληνικό έδαφος.  Το γεγονός αυτό “υποχρέωσε” την κυβέρνηση Γκρούεφσκι -που ελέγχει απολύτως τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια- να  κατηγορήσει για «ερασιτεχνισμό» και «πλήρη άγνοια της ιστορίας» βρετανικά και αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ερμηνεύοντας αυθαίρετα ακόμη και τις δηλώσεις των Ελλήνων αρχαιολόγων αλλά και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ως υποτιθέμενη απόδειξη του ισχυρισμού τους ότι ο τάφος της Αμφίπολης είναι «μακεδονικός» δηλαδή Σκοπιανός, αφού ισχυρίζονται ότι η ΠΓΔΜ είναι ο «νόμιμος διάδοχος» της αρχαίας Μακεδονίας!

Εδώ μια μόνο φράση χωράει: “Μολών Λαβέ”!

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Dnevnik», με τίτλο «Ερασιτεχνισμός και άγνοια σε αμερικανικά και βρετανικά ΜΜΕ” διατυπώνεται η “απορία” πώς κατέστη ελληνικός ο τάφος στην Αμφίπολη από την εποχή της Μακεδονίας» και ισχυρίζεται ότι  τα βρετανικά και τα αμερικανικά ΜΜΕ «μετονόμασαν αδαώς τον μακεδονικού τύπου τάφο σε ελληνικό»!

Ακολούθως σχολιάζει τα εξής: «Υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κάθε είδους θέσεις και απόψεις. Ωστόσο, κανένας επιστήμονας (ακόμη και στην Ελλάδα) δεν αμφισβήτησε τον όρο “μακεδονικός τάφος”, δηλαδή το γεγονός πως εκεί έχει ενταφιαστεί κάποια μεγάλη προσωπικότητα από τη μακεδονική δυναστεία. Αυτό υπογραμμίστηκε με σαφήνεια παντού. Ακόμη και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε αυτή την τοποθεσία, δήλωσε ότι η μακεδονική γη δεν παύει να μας εκπλήσσει» γράφουν οι Σκοπιανοί!  Και, φυσικά, δημοκρατικά και … μακεδονικά αποκρύπτουν τη συνέχεια της δηλώσεως του Έλληνα Πρωθυπουργού ότι οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αμφίπολη αποτελούν επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας!

Το πρωτοφανές δημοσίευμα της εφημερίδας “Dnevnik” εκτιμά πως δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι παραπάνω αναφορές προέρχονται κυρίως από ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, «δηλαδή της χώρας η οποία υπερηφανεύεται για την Έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο που περιλαμβάνει τα μάρμαρα του Παρθενώνα» ενώ σχολιάζει: «Αυτό που δεν είναι σαφές στην όλη υπόθεση είναι ο λόγος για τον οποίο τα διεθνή ΜΜΕ προσδιορίζουν έναν τάφο από την περίοδο του μακεδονικού βασιλείου χρησιμοποιώντας τους όρους “Ελλάδα” και “ελληνικός”, χωρίς να αναφέρουν πότε η Ελλάδα πάτησε επίσημα το πόδι της στην Μακεδονία και σε οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης αυτής της περιόδου, δηλαδή από την εποχή της αρχαίας Μακεδονίας μέχρι και το 1912. Προφανώς πρόκειται για ερασιτεχνισμό και φοβερή άγνοια των μεγάλων διεθνών ενημερωτικών ΜΜΕ, τα οποία έχουν πρόβλημα με βασικούς όρους ιστορίας».

Ε, ας ανοίξουν τα βιβλία της Ιστορίας να μας πουν οι επαγγελματίες της ιστορικής ανακρίβειας που αναφέρεται ότι οι Σκοπιανοί είχαν στην κατοχή τους οποιαδήποτε περιοχή βορείως του Ολύμπου τότε, πριν ή και μετά, μέχρι που τους …ανακάλυψε ο Τίτο! Και να απαντήσουν με πειστικότητα στο πως μέσα στην αυτο-παραπλάνησή τους διεκδικούν τον Μέγα Αλέξανδρο, αλλά όχι και τον …Δία, εκτός εάν νομίζουν ότι οι Αρχαίοι Έλληνες έστειλαν τους Θεούς τους να κατοικούν στα …σύνορα ως δραπέτες!!!

Και εάν ήθελε (ενδεχομένως) αποδειχθεί ότι δεν είναι “Μακεδονικός”, αλλά “Ρωμαϊκός” ο Τάφος, θα διεκδικήσουν και την πατρότητα του … Ιουλίου Καίσαρος;

Το ξέρουν αυτό γι αυτό και επιχειρώντας να επισκιάσουν τα σημαντικά ευρήματα της Αμφίπολης, που σαφώς μαρτυρούν για μία ακόμη φορά την ελληνικότητα των αρχαίων Ελλήνων Μακεδόνων και του πολιτισμού τους, τα Σκοπιανά ΜΜΕ πρόβαλαν σχετικά πρόσφατα με πηχυαίους τίτλους ισχυρισμούς του υπεύθυνου του Γραφείου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Σκοπίων αρχαιολόγου Πάσκο Κούζμαν, στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, πως βρίσκεται στα ίχνη του τάφου του … Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πόλης Ηράκλειας Λυγκιστίδος, έξω από το σημερινό Μοναστήρι (Μπίτολα), ο Κούζμαν δήλωσε πως βρίσκεται ένα βήμα πριν την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου “Ακολουθώ την πορεία του. Βαδίζω και ψάχνω. Είμαι πάντοτε ξοπίσω του και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι ένα βήμα από τον τάφο του” δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα “Vest”, προκαλώντας … “ρίγη” συγκινήσεως στους Σκοπιανούς εθνικιστές, που ονειρεύονται ίδιο DNA με τον Μέγα Αλέξανδρο και τον Βουκεφάλα!!!

Να σημειωθεί πως ο Πάσκο Κούζμαν, από τη θέση του διευθυντή του γραφείου Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς των Σκοπίων, είναι ο εμπνευστής του σχεδίου «αρχαιομακεδονοποίησης» της χώρας, που υλοποιεί μεθοδικά από το 2008 η κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Ο ίδιος εξάλλου είχε δηλώσει πως: «Η “Μακεδονία” μπορεί να διεκδικήσει το όνομά της μόνο αν αποδείξει ότι το μακεδονικό έθνος έχει ρίζες του στην κλασσική αρχαιότητα και όχι στη σλάβικη».

Αυτή είναι η κραυγαλέα ομολογία τους ότι προσπαθούν να πλαστογραφήσουν την Ιστορία και να την μετατρέψουν “στα μέτρα τους” ώστε να “στοιχειοθετήσουν”  την δήθεν “κληρονομιά”  τους από την αρχαιότητα!

Όπως, όμως, γράφει στο βιβλίο του “Η ΕΕ και το <ψευτο-Μακεδονικό> Έθνος των Σκοπίων” ο εκλιπών Νικόλαος Μάρτης, “η ταυτότητα των Μακεδόνων που είναι ταυτότητα Ελλήνων αποτελεί την ουσία του Σκοπιανού προβλήματος και όχι η απλή ονομασία του Κράτους χωρίς να συνδέεται με την Ιστορία”.  (σελίδα 15).

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: “¨Δεν δικαιούται όμως να αποκτήσει με διεθνή αναγνώριση ένα πλεονάκτημα που δεν έχει κανένα κράτος στον κόσμο. Να χρησιμοποιεί  ένα όνομα που μόνο του προπαγανδίζει εδαφικές επιδιώξεις” (σελίδα 33).

Αιτιολογώντας τη θέση αυτή ο κ. Μάρτης παραθέτει το παράδειγμα της  Μεγέλης Βρετανίας η οποία έχει ενταχθεί στην Ε.Ε. ως “Ηνωμένο Βασίλειο” λόγω της αντιδράσεως των Γάλλων για να μην υπάρξει σύγχυση με τη γαλλική Βρετάνη!..

Με στοιχεία και από neoskosmos.com

ΣΧΟΛΙΑ ΡΗΡ