Ο Πρωθυπουργός κλείνει τα σενάρια πρόωρων εκλογών

Παρέμβαση έκανε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.  Εξερχόμενος του γραφείου του στη Βουλή,  βρέθηκε μπροστά στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και θέλησε να στείλει σαφές μήνυμα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Σαμαράς, όπου είχε ωριαία συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ, ανέφερε, ότι «με όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη, στην περίπτωση που γίνουν εκλογές την επομένη δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες», ενώ επανέλαβε ότι «δεν θα γίνουν εκλογές».

Με αυτό τον τρόπο έκλεισε προς το παρόν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές έστω και αν απέφυγε να απαντήσει στο εάν θα υπάρξουν αλλαγές στον εκλογικό νόμο, με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Πάντως ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε βέβαιος για τη συγκέντρωση 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρωθυπουργός έκανε αναφορά και στο ζήτημα του ελληνικού χρέους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα υπάρξει συμφωνία για το χρέος πριν το τέλος του έτους».

ΣΥΡΙΖΑ Εξαγγελίες

Αναφορικά με τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη,  το Υπουργείο Οικονομικών τις κοστολογεί στα 27,2 δισ. ευρώ.Σε 12σέλιδη αποτίμηση που δημοσιοποίησε την Τρίτη, παίρνοντας αποστάσεις από τις εκτιμήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι εξαγγελίες τους ανέρχονται σε 11,3 δισ. ευρώ.

Τέλος,  την υποτιμολόγηση των εξαγγελθέντων μέτρων παραδέχθηκε, εμμέσως πλην σαφώς και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον Βήμα 99,5.  Σημείωσε σχετικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτίζει αξιοπιστία απέναντι στον λαό, γι’ αυτό και η ενδεχόμενη υποτίμηση ή υπερτίμηση των εξαγγελθέντων μέτρων θα διορθωθεί.

Πηγή:In.gr-newsIt.gr-newpost.gr