Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο την Τρίτη

Αθήνα

Γεύμα εργασίας με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα έχει την Τρίτη, στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, οριστικοποιήθηκε την Τρίτη, έπειτα από συνεννόηση των δύο γραφείων.

Η συνάντηση είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ’ ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου.

Τότε, οι κ.κ. Σαμαράς και Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.

Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του έλληνα πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα έγινε κατά την σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάνε Βιρτς.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Βιρτς, η συνάντηση θα γίνει στις 12.30 (τοπική ώρα) και θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, όπου αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Newsroom ΔΟΛ