Η προσπάθεια των Σκοπιανών

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η προσπάθεια των Σκοπιανών να προσεταιρισθούν την Αμφίπολη και το μνημειώδες Ταφικό συγκρότημα, με τον (την/τους) …νεκρούς του,  πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τόσο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών όσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ καθώς  αυτό συντελείται υπό τη σκέπη των άκαρπων, πολύχρονων  προσπαθειών του Αμερικανού Διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Οι Σκοπιανοί,  έχουν αποδείξει την αδιαλλαξία τους. Χρησιμοποιούν δε το “διαπραγματευτικό”  χρονικό διάστημα για να δολοπλοκούν και να προκαλούν.

Μη διαθέτοντας ιστορικές καταβολές, προσπαθούν, πλαστογραφώντας το παρελθόν των γειτόνων τους, να «οικοδομήσουν» το μέλλον τους.  Η προσπάθειά τους, όμως, είναι των συφοριασμένων, όπως θα έλεγε και σήμερα ο ποιητής.

Παρά ταύτα και επειδή αναζητώντας στοιχεία της ταυτότητάς τους εκεί όπου δεν υπήρξαν τέτοια ποτέ, είναι μοιραίο να καταφεύγουν σε κατασκευαστικές ακρότητες, γίνονται επικίνδυνοι για την ειρήνη και την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.

Είναι ιστορικά εξακριβωμένο ότι η  εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες, όπως ήδη από το 1992  είχε, με επιστολή του, ενημερώσει  σχετικά τους Ευρωπαίους ηγέτες ο π. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής.

Διορατικός και ρεαλιστής πολιτικός  τους είχε προειδοποιήσει πως: «Είναι αδιανόητο  με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έξοδο στο Αιγαίο αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα».

Ακριβώς σ΄αυτό αποβλέπει και η νέα εξοργιστική στην αυθαιρεσία της προσπάθεια των Σκοπιανών να  δημιουργήσουν  διεθνώς τεχνιτή σύγχυση γύρω από την εθνότητα του Τάφου της Αμφίπολης:  Στην μόνιμη, σταθερή επιδίωξή τους “να αποσπάσουν τη Μακεδονία από την Ελλάδα”!

Τα σχέδιά τους πρέπει να ξεσκεπαστούν διεθνώς.  Σ΄αυτό, εκτός από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να συντρέξουν και οι όπου γης ομογενείς μας. Με μπροστάρηδες τις Παμμακεδονικές οργανώσεις.

Αυτό το άλλοτε αυτονόητο, δεν είναι σήμερα τόσο αυτονόητο.  Η πολιτική που έχουν ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις στο ζήτημα αυτό και, ιδιαίτερα, κάποιες προσωπικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί από κυβερνητικά στελέχη στο παρελθόν  τα μέλη του Συμβουλίου της Παμμακεδονικής Αμερικής και Καναδά, έχει πικράνει, απογοητεύσει και αποκαρδιώσει τους Παμμακεδόνες Αποδήμους οι οποίοι πλέον ενεργούν αφεαυτού τους στο μέγα αυτό θέμα.

Ας πάρει η κυβέρνηση την πρωτοβουλία να τους  κινητοποιήσει. Θα δώσει αυτό το έναυσμα για μία γενική στρατηγική  εξόρμηση των ομογενών μας για την σωστή πληροφόρηση της διεθνούς κοινής γνώμης, ώστε να πέφτουν σε ξερό και άγονο έδαφος οι …γεννετικά μεταλλαγμένοι σπόροι που ρίχνουν οι Σκοπιανοί θέλωντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα.