Γνήσιο το βίντεο με τον Γάλλο που απήγαγαν ισλαμιστές στην Αλγερία

Αυθεντικό είναι το βίντεο που εμφανίζει έναν γάλλο πολίτη όμηρο ισλαμιστών στην Αλγερία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Έχουμε επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο που εμφανίζει εικόνες του γάλλου ομήρου Ερβί Γκουρντέλ, ο οποίος έπεσε θύμα απαγωγής την Κυριακή στην ορεινή περιοχή Τιζί Ουζού της Αλγερίας, ενώ έκανε πεζοπορία» αναφέρει η ανακοίνωση του γαλλικού ΥΠΕΞ.

Ο κ. Γκουρντέλ απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, η οποία στις 14 Σεπτεμβρίου διακήρυξε την πίστη της στο τζιχαντιστικό Ισλαμικό Κράτος.

Η ακραία οργάνωση λέει ότι θα σκοτώσει τον γάλλο όμηρο μέσα σε διάστημα 24 ωρών, εάν το Παρίσι δεν σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές και τη συμμετοχή του στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Από την Νέα Υόρκη, ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράντ Φαμπιούς δήλωσε ότι «δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσει η χώρα στις απειλές της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η επίθεση ήλθε τη στιγμή που το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε τους υποστηρικτές του στη Δύση να σκοτώσουν πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στη συμμαχία που συγκρότησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον του, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους.

Πηγή: skai.gr