Στήριξη από τον ΟΗΕ στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών ζητά ο Ομπάμα

Ηνωμένα Έθνη
Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο αμερικανός πρόεδρος ζήτησε από την παγκόσμια κοινότητα να συνδράμουν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί ένας συνασπισμός που «θα καταστρέψει το δίκτυο του θανάτου».

Δήλωσε ότι «η μόνη γλώσσα που γνωρίζουν δολοφόνοι σαν αυτούς, είναι η γλώσσα της ισχύος».

Προειδοποίησε, μάλιστα όσους έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τους τζιχαντιστές «να φύγουν από το πεδίο της μάχης ενώ ακόμα μπορούν».

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε ότι ο ΟΗΕ έχει να κάνει μια επιλογή. Δήλωσε ότι η διεθνής κοινότητα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και τόνισε ότι τα έθνη πρέπει να αναλάβουν «συλλογική ευθύνη» ή αλλιώς θα «κατακλυσθούν» από την αστάθεια.

Κάλεσε τις χώρες της Μέσης Ανατολής να ασχοληθούν με τις συνθήκες που συνέδραμαν στην αύξηση των εξτρεμιστών και τις κάλεσε να σταματήσουν τη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Τα σχόλια του Μπαράκ Ομπάμα έρχονται ενώ συνεχίζονται οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και αραβικών κρατών κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους σε Ιράκ και Συρία.

Ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε το Ιράν να μην αφήσει να πάει χαμένη η ευκαιρία για μια συμφωνία σχετικά με τα πυρηνικά.

Οι ΗΠΑ «διεκδικούν μία διπλωματική απόφαση για το ιρανικό πυρηνικό ζήτημα, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να σταματήσει η εξάπλωση των πυρηνικών όπλων». «Αυτό μπορεί μόνο να συμβεί εάν το Ιράν εκμεταλλευτεί αυτή την ιστορική ευκαιρία».

Newsroom ΔΟΛ