Συνέλαβαν αρχιεπίσκοπο για παιδεραστία μέσα στο Βατικανό!

Ένας  αρχιεπίσκοπος με καταγωγή από την Πολωνία συνελήφθη το απόγευμα  ενώ βρισκόταν μέσα στο κράτος του Βατικανού κατηγορούμενος για παιδεραστία, μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

Ο Γιόζεφ Βεσολόφσκι, 66 ετών, σύμφωνα με την Αγία Έδρα ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού.

Μάλιστα σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, υπάρχει μια καθοριστική μαρτυρία και πολλά σημαντικά στοιχεία που δόθηκαν από έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Πολωνού υψηλόβαθμου κληρικού.

Όπως μεταδόθηκε, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την Πολωνία, οι αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του πρώην νούντσιου στη Βαρσοβία.

Τον Ιούνιο από τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο είχε αφαιρεθεί από ανώτατο καθολικό συμβούλιο το δικαίωμα να ιερουργεί, ενώ έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου, άρχισε μια δίκη για την υπόθεση.

Η διαδικασία κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες ολοκληρώθηκε με καταδικαστική απόφαση: σήμερα το απόγευμα, ο Βεσολόφσκι κλήθηκε να μεταβεί στην Αγία Έδρα όπου συνελήφθη, ενώ παραμένει έγκλειστος στον προσωρινό χώρο κράτησης του Βατικανού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το La 7.

Όπως μεταδίδει πάντως το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, έχουν μεν συγκεντρωθεί σοβαρά στοιχεία και μαρτυρίες σε βάρος του Βεσολόφσκι, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση από τις αρχές του Βατικανού.
Πηγή: newpost.gr