Βενιζέλος: Σταθερός σύμμαχος η Ελλάδα στον αγώνα κατά της Τρομοκρατίας

Την σταθερή απόφαση της Ελλάδος να αγωνισθεί στο πλευρό των συμμάχων εναντίον της διεθνούς τρομοκρατίας εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που παρακολούθησε, χθες, Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών με θέμα την υιοθέτηση Απόφασης για τους ξένους μαχητές τρομοκράτες.

Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Barak Obama, καθώς οι Η.Π.Α ασκούν την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού για τον τρέχοντα μήνα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, υιοθετήθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας η νομικώς δεσμευτική Απόφαση 2178/2014, σύμφωνα με την οποία τα κράτη – μέλη θα πρέπει να λάβουν μέτρα προκειμένου να εμποδίσουν τη στρατολόγηση, οργάνωση, χρηματοδότηση, εξοπλισμό και μετακίνηση των ξένων τρομοκρατών μαχητών και να υιοθετήσουν εσωτερική νομοθεσία που θα επιτρέπει τη δίωξή όσων επιχειρούν να εισέλθουν ή να διαβούν από την επικράτειά τους.

Και σε στρατιωτικό επίπεδο συμμετέχει η Ελλάδα στο διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, με την «αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις» που μάχονται κατά των τζιχαντιστών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα ελληνικά πυρομαχικά θα σταλούν αποκλειστικά στους κούρδους μαχητές του Ιράκ, και όχι σε κούρδους αντάρτες που δρουν σε άλλες περιοχές, όπως αποσαφήνισε το ΥΠΕΞ.

Δήλωση γι Γάλλο υπήκοο

Ακολουθεί δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, σχετικά με την εκτέλεση του Γάλλου υπηκόου, Hervé Gourdel, από την εξτρεμιστική, τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση, Jund al-Khilifa, στην Αλγερία:

«Καταδικάζουμε με τον πλέον απερίφραστο τρόπο και εκφράζουμε τη βαθειά θλίψη και οργή μας για τη βάρβαρη και απάνθρωπη εκτέλεση του Γάλλου πολίτη, Hervé Gourdel, στην Αλγερία.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Hervé Gourdel, καθώς και την αλληλεγγύη μας στο φίλο γαλλικό λαό. Διαβεβαιώνουμε τη Γαλλική Κυβέρνηση ότι η Ελλάδα θα παραμείνει σταθερός σύμμαχος στο αγώνα κατά της τρομοκρατίας και ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό όσων υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία, ενάντια στη φρίκη των φανατικών τζιχαντιστών».

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ

“Φόρεσαν” όλοι τα καλύτερα χαμόγελά τους μόλις ο φωτογράφος έδωσε το σύνθηκα και ιδού το αποτέλεσμα: η φωτογραφία του Ευάγγελου Βενιζέλου και της συζύγου του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βρέθηκε στη Νέα Υόρκη για να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών στη Γ.Σ. των Ηνωμένων Εθνών. Φυσικά, παραβρέθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Λίλα Μπακατσέλου.

Η κα Μπακατσέλου επέλεξε λευκό ταγιέρ σε… απόλυτη αντίθεση με την Μισέλ Ομπάμα που διάλεξε μαύρο φόρεμα μέχρι το γόνατο.