Το Ello είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο χωρίς διαφημίσεις

Το Ello είναι ένα νέο κοινωνικό δίκτυοκαι πολλοί ήδη μιλούν για το anti-Facebook, χωρίς διαφημίσεις και πρώθηση των πληροφοριών των μελών του σε διαφημιστές.ello_logo

Το σημαντικό στοιχείο του Ello είναι ηαπουσία διαφημίσεων, ενώ το μόνο που κάνει είναι να συλλέγει ανώνυμα δεδομένα τα οποία αξιοποιούνται, ώστε να εξελιχθεί σε ένα καλύτερο κοινωνικό δίκτυο.

Το Ello δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Paul Budnitz και προς το παρόν είναι σε beta φάση και invite-only, ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, δέχεται καθημερινά πάνω από 27 χιλιάδες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους οι οποίοι θέλουν να λάβουν πρόσκληση εγγραφής.

Η χρήση του Ello είναι δωρεάν, αλλά η απουσία διαφημίσεων απαιτεί από τα μέλη του ένα μικρό ποσό, για να χρησιμοποιήσουν μερικά επιπλέον χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το manifesto του Ello, δεν πρόκειται ποτέ να προσθέσει διαφημίσεις ή να πουλήσει πληροφορίες των χρηστών του και σε περίπτωση που γίνει αυτό θα χάσει σχεδόν όλη την κοινότητά του.

Όπως και στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, στο Ello ο χρήστης δημιουργεί λογαριασμό όπου μπορεί να ανεβάζει φωτογραφίες και διάφορα post, ενώ σε αντίθεση με το Facebook, υποστηρίζει και GIF αρχεία.

Επίσης στο καλοστημένο template του λογαριασμού του χρήστη με τις μεγάλες φωτογραφίες και τις ενδιαφέρουσες γραμματοσειρές, η επισήμανση γίνεται με το @όπως στο Twitter, ενώ σύντομα θα μπορούν να ενσωματώνουν αρχεία βίντεο και ήχου από το Sοundcloud και να μπλοκάρουν ανεπιθύμητους χρήστες.

Αν θέλετε να γίνετε μέλος στο Ello, μπορείτε να ζητήσετε μία πρόσκληση εδώ.

PcMagazine