Συνελήφθη ο ισλαμιστής που αποκεφάλισε συνάδελφό του

Συνελήφθη από την αστυνομία ο 30χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι αποκεφάλισε μια πρώην συνάδελφό του σε μια εταιρεία προϊόντων διατροφής. Τον 30χρονο Άλτον Νόλεν πυροβόλησε ένας άλλος εργαζόμενος προκειμένου να τον σταματήσει. Ο Νόλεν συνελήφθη σε ένα νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες του φόνου εκ προμελέτης και της επίθεσης με φονικό όπλο όταν ξύπνησε από τη νάρκωση δήλωσε στο Μουρ της Οκλαχόμα, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τζέρεμι Λούις.

Ο Νόλεν φέρεται ότι δολοφόνησε της Κολίν Χάφορντ, 54 ετών, και τραυμάτισε με μαχαίρι την Τρέισι Τζόνσον, 43 ετών, εναντίον των οποίων, όπως όλα δείχνουν, επιτέθηκε τυχαία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Vaughan Foods στο Μουρ, είπε ο Λούις.

Ο Νόλεν, ηλικίας 30 ετών, είχε απολυθεί από την εταιρεία λίγο νωρίτερα.

Τον ύποπτο πυροβόλησε ο διοικητικός γενικός διευθυντής της εταιρείας κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Υποβλήθηκε σε επέμβαση σε τοπικό νοσοκομείο και αναμένεται να αναρρώσει πλήρως, προσέθεσε ο Λούις.

Οι αρχές περίμεναν τη στιγμή που θα βρισκόταν σε πνευματική διαύγεια και θα μπορούσε να κατανοήσει τις κατηγορίες που του απήγγειλαν προτού εκείνος τεθεί επίσημα υπό κράτηση χθες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ο Νόλεν επιχείρησε να πείσει τους συναδέλφους του να ασπαστούν στο Ισλάμ και το FBI ερευνά το παρελθόν του, όπως ανακοίνωσε χθες η αστυνομία.