ΤΕΛΙΚΟ: Ατρόμητος – ΟΣΦΠ 1-0, «μπαλοθιά» Αστέρα στα ΧανιάΤΕΛΙΚΟ: Πλατανιάς – Αστέρας 0-1 – ΤΕΛΙΚΟ : Πανιώνιος – Ξάνθη (1-1)

Αθήνα

Την πρώτη εφετινή ήττα του από τον Ατρόμητο γνώρισε ο Ολυμπιακός, έπειτα από μία κάκιστη εμφάνιση που πραγματοποίησε στο Περιστέρι στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Αγνώριστοι οι Πειραιώτες, βρέθηκαν να χάνουν από το 29ο λεπτό χάρη στο γκολ που σημείωσε ο… δανεικός Καραμάνος (Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-0). Ανώτεροι οι Περιστεριώτες έχασαν καλές ευκαιρίες και για περισσότερα γκολ.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία, ο Αστέρας πέρασε από τα Χανιά με νίκη επί του Πλατανιά (Πλατανιάς – Αστέρας Τρίπολης 0-1), ενώ στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος και Ξάνθη μοιράστηκαν από έναν βαθμό και ένα γκολ (Πανιώνιος – Ξάνθη 1-1).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ- ΟΣΦΠ

Ιδανικό ντεμπούτο του Σα Πίντο στον πάγκο του Ατρόμητου και με… τεράστια νίκη. Οι Περιστεριώτες έβγαλαν… ψυχή κόντρα σε έναν -χωρίς φαντασία- Ολυμπιακό και με σκόρερ τον Καραμάνο (δανεικός στους Περιστεριώτες από τους “ερυθρόλευκους) επικράτησαν με 1-0.

Ο Ολυμπιακός πίεσε τον Ατρόμητο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Τσόρι Ντομίνγκες να είναι ο κινητήριος μοχλός της ομάδας. Απ’ την άλλη, οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλη δυσκολία τόσο στο να κρατήσουν τη μπάλα στην κατοχή τους, όσο και στο να δημιουργήσουν φάσεις.

Όσο περνούσαν τα λεπτά οι Περιστεριώτες κοίταζαν περισσότερο την άμυνα τους -έβγαιναν μπροστά μόνο σε κάποια αντεπίθεση- ρίχνοντας έτσι το ρυθμό του παιχνιδιού και αναγκάζοντας τους “ερυθρόλευκους” να κυκλοφορήσουν πολύ τη μπάλα, για να βρουν κάποιο κενό χώρο. Όλα αυτά άλλαξαν από το 20λεπτο και μετά, με τους γηπεδούχους να χάνουν τρεις τεράστιες ευκαιρίες με τον Καραμάνο (22′, 24′) και τον Παπάζογλου (27′).

Τελικά, αυτό το πολύ καλό δεκάλεπτο του Ατρόμητου “σφραγίστηκε” και με ένα γκολ, αφού στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Καραμάνος κατάφερε να κάνει το 1-0 (30′), “πληγώνοντας” την ομάδα στην οποία ανήκει. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες διαχειρίστηκαν εύκολα την πρωτοπορία τους στο σκορ, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τρόπο για να απειλήσουν την εστία του Τσενάμο (ανούσια κατοχή μπάλας).

Οι Περιστεριώτες συνέχισαν και στην επανάληψη να αφήνουν τον Ολυμπιακό να κρατά την μπάλα (τον περίμεναν πίσω από τη σέντρα), αφού έδειξε δυσκολία στην τελική πάσα και δεν απειλούσε. Τελικά, η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των “ερυθρόλευκων” στο ματς ήρθε στο 60′ με την κεφαλιά του Μήτρογλου να στέλνει την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Ο Μίτσελ πέρασε τον Ντουρμάζ στη θέση του… καλά “κλεισμένου” Ντομίνγκες και στη συνέχεια τον Μπενίτες αντί του Κασάμι (έπαιξε με δυο σέντερ φορ). Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε, αφού οι γηπεδούχοι άρχισαν να μην αντιδρούν σωστά στην πίεση που δέχθηκαν (ο Μαζουάκου συνέχισε τις πολύ καλές επελάσεις από αριστερά). Παρά την υπεροχή τους, οι Πειραιώτες δεν έφτιαξαν κάποια κλασική ευκαιρία κι έτσι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, η οποία ήταν και η πρώτη στο Περιστέρι, μετά τη σεζόν 20010/11.

Οι ενδεκάδες: 

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Τσεναμο, Νάστος, Κοντοές, Ταυλαρίδης, Παπάζογλου, Φυτανίδης, Δημούτσος (61’ Μπάλλας), Πίτου Γκαρσία, Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Καραμάνος (82’ Λαζαρίδης)

Στον πάγκο βρίσκονται οι: Γκορμπούνοφ, Γεωργίου, Λαζαρίδης, Τάτος, Κούρος, Φάμπιο, Μπάλλας.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αμπιντάλ, Μποτία, Μαζουάκου, Κασάμι (70’ Μπενίτες), Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (82’ Φορτούνης), Αφελάι, Ντομίνγκες (61’ Ντουρμάζ), Μήτρογλου.

Στον πάγκο: Μέγιερι, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Αυλωνίτης, Φορτούνης, Γιαννούλης.

Αθήνα
Έπειτα από ένα… χορταστικό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Ξάνθη αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τις δύο ομάδες να μοιράζονται όχι μόνο τα γκολ και τους βαθμούς, αλλά και τις εντυπώσεις, αφού τόσο οι Νεοσμυρνιώτες, όσο και οι Ξανθιώτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει το «τρίποντο». Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο τέλος για την Ξάνθη, δοκάρι στο 94′ για τους «κυανέρυθρους».Υπό το βλέμμα του νέου προπονητή της, Ραζβάν Λουτσέσκου, αλλά με τον Νίκο Νεντίδη στον πάγκο, η Ξάνθη κατάφερε από νωρίς να πάρει το προβάδισμα 0-1, χάρη στο τέρμα που σημείωσε στο 7′ ο Καπετάνος από κοντά, μετά από ασταθή απόκρουση του Γιαννακόπουλου σε σουτ του Σολτάνι.Στη συνέχεια ο Πανιώνιος πήρε τα ηνία, προσπάθησε να αντιδράσει και το κατάφερε στο 33′, όταν σε φάση διαρκείας και σε σουτ του Μπούζα, ο Φλίσκας σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.Πέναλτι και αποβολή για τον παίκτη της Ξάνθης, με τον Κολοβό να το εκτελεί εύστοχα και να ισοφαρίζει σε 1-1.Στο β’ ημίχρονο και με αριθμητική υπεροχή ο Πανιώνιος ήταν πιο δραστήριος, αλλά όποιες καλές στιγμές δημιούργησε (60′ Γιάννου και Μπουμάλ, 62′ Κολοβός, 81′ Μασούρας, 84′ Κολοβός) δεν τις εκμεταλλεύθηκε, ενώ στάθηκε άτυχος στο 94′ όταν ο Τασούλης «σημάδεψε» το δοκάρι.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ήταν… φαρμάκι στις κόντρα αντεπιθέσεις και μάλιστα στο τέλος θα μπορούσαν να είχαν φύγει και με το «διπλό» από τη Νέα Σμύρνη, αν Σολτάνι και Λουσέρο ήταν πιο τυχεροί στα τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιαράς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 32′ Φλίσκας

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αργυρόπουλος, Σιώπης, Χατζησαϊας – Μπέρτος, Σολτάνι, Κυριακίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Γιαννακόπουλος, Μητρόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Μπουμάλ (74′ Μασούρας), Γιάννου, Σιώπης, Κολοβός, Αργυρόπουλος, Μπούζας (61′ Ιμπαγάσα), Χατζηισαΐας.

ΞΑΝΘΗ (Νίκος Νεντίδης): Κυριακίδης, Μπέρτος (58′ Μπαξεβανίδης), Κομεσίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Καπετάνος (72′ Ρενάν), Λισγάρας, Καρυπίδης, Ρούντι (46′ Ομπόντο).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ