Εκατοντάδες ομογενείς στην κηδεία του Θόδωρου Σπυρόπουλου

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η ομογένεια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αλλά και σύμπας ο ελληνισμός, αποχαιρέτησαν έναν από τους επιφανείς ομογενείς των ΗΠΑ, τον Θόδωρο Σπυρόπουλο.

Η οικογένειά του και εκατοντάδες ομογενείς παρέστησαν στην νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Έλμχερστ, στην πολιτεία του Ιλινόις.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε στην κηδεία η γενική πρόξενος στο Σικάγο, Ιωάννα Ευθυμιάδου.

Συγγενείς, φίλοι, συναγωνιστές στο ΣΑΕ και απλοί ελληνοαμερικανοί, παρακολούθησαν με οδύνη την νεκρώσιμη Ακολουθία που εψάλη στον Ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Ελμχερστ του Ιλινόι στις 10 το πρωΪ, τοπική ώρα.

Ακολούθως, απηύθυναν τον ύστατο χαιρετισμό, στον ευπατρίδη ελληνοαμερικανό στο Chapel Hill Garden West Cemetery 17W201 Roosevelt Rd. (& Route 83) Oak Brook Terrace, Ιλινοι.

Στο μεταξύ,  την Κυριακή, δεκάδες ομογενείς από το Σικάγο, αλλά και από γύρω περιοχές, είχαν προσέλθει περίλυποι στο Γραφείο Τελετών «Chapel Hill Garden West» στο Oak Brook Terrace του Ιλινόι για να προσκυνήσουν τη σωρό του εκλιπόντα και να συλληπηθούν τους οικείους του.

Εψάλη Τριάγιο από τον πατέρα Μαλαμή και τον πρωθοερέα Ιερόθεο.

Παρά την παράκληση της οικογένειας να μην αποσταλλούν στεφάνια, αλλά τα χρήματα να κατατεθούν στον οργανισμό που ίδρυσε ο εκλιπών “Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα”, δεν ήταν λίγα τα στεφάνια και τα άνθη που εστάλησαν από ομογενείς στο Γραφείο Τελετών όπου είχαν προσέλθη και υποδέχονταν τους προσκυνητές-ομογενείς η σύζυγος του εκλιπόντος Έρικα και η κόρη του Μαριάννα.

Το φέρετρο είχε καλυφθεί με κόκκινα τριαντάφυλλα και την ελληνική σημαία.

Στο πλάϊ στέκονταν αναπεπταμένο το Λάβαρο της Society Kalavrytinon Agia Lavra- Chicago, του οποίου ο Θόδωρος Σπυρόπουλος είχε διετελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.  Επίσης ευρίσκετο μία τεράστια καρδιά από κόκκινα και λευκά τριαντάφυλλα, καθώς και πολλές ανθοδέσμες και λουλούδια.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος πληροφορούμενος στις Βρυξέλλες την είδηση της απώλειας του επιφανούς ομογενή Θεόδωρου Σπυρόπουλου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

Ενός σπουδαίου ανθρώπου και σημαντικού Έλληνα που με τον ακέραιο χαρακτήρα του, τον δυναμισμό και την ακαταπόνητη εργατικότητά του επάξια κατέκτησε μια ξεχωριστή θέση μεταξύ των μεγάλων πατριωτών της Ομογένειας.

Με την μακρά και επιτυχημένη επαγγελματική πορεία του και την πάντα φιλότιμη εθνική του προσφορά, αγαπήθηκε από τους συμπατριώτες μας και τιμήθηκε από την Ελλάδα την οποία λάτρευε και με πάθος υπηρετούσε.

Το έργο και η προσφορά του ως παρακαταθήκη θα εμπνέει και θα παρακινεί πολλούς νέους συμπατριώτες μας να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Στην Ομογένεια που τον αποχαιρετά με αναγνώριση, αγάπη και σεβασμό και στην οικογένειά του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Τηλεγράφημα από την Ιταλία απέστειλε και η Κατερίνα Γιαννάκη, στο οποίο σημειώνει:

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ

ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗς ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ  SPYROPOYLOS

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ
ΙΣΧΥΡΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ , ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Η ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΤΟΥ  ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗ ΤΗΝ
ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ

ΣΥΣΣΩΜΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ
ΗΡΘΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΟΥ.
ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ  ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗ
ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η
ΜΝΗΜΗ
ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ
ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
SAE .EU
ΙΤΑΛΙΑΣ
ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ  2014