Τσίπρας: Μέσα στον Οκτώβριο οι ανακοινώσεις για πρόωρες εκλογές

Εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα προέβλεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, εκτιμώντας πως οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της τρόικας, μέσα στον Οκτώβριο και ζήτησε αυξημένη εκλογική ετοιμότητα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ κοντά στην αυτοδυναμία”, φέρεται να είπε ακόμη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του tovima.gr, θέση που απέδωσε στην πολύ καλή πολιτική δουλειά που έγινε με τις καμπάνιες το καλοκαίρι και, πιο πρόσφατα, στη ΔΕΘ.

Στο θέμα του χρέους, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής, παραπέμποντας στη δική του ομιλία στη ΔΕΘ και το τρίπτυχο: διαγραφή μεγαλύτερου μέρους ονομαστικής αξίας του χρέους – ρήτρα ανάπτυξης – μορατόριουμ στην εξυπηρέτησή του.

“Το κλίμα εκλογών ενισχύεται από τις ανοιχτές συγκρούσεις στην κυβέρνηση και τα κόμματα που τη συναποτελούν, την σπασμωδική παροχολογία αλλά και από τις ασυνήθιστες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι δεν τίθεται ζήτημα εκλογών και όλα είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ”, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλαίσιο της αύξησης της ετοιμότητας για εκλογές, η Πολιτική Γραμματεία αποφάσισε τη συγκρότηση Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον πρώην ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή, που θα προετοιμάσει το έδαφος για τη διαμόρφωση της διαπραγματευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος. Ο κ. Χουντής αναμένεται εντός των επομένων ημερών να έρθει σε επαφή με οικονομολόγους, εμπειρογνώμονες και ειδικούς για το ζήτημα αυτό, προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία γύρω από το δημόσιο χρέος, να συγκροτήσει το πλαίσιο δράσης και να προλειάνει το έδαφος σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση του προβλήματος.