Επίσκεψη ΥΦΥΠΕΞ Κυρ. Γεροντόπουλου στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Brusov της Αρμενίας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, που συνόδεψε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια,  κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αρμενία, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου, το Κρατικό Γλωσσολογικό Πανεπιστήμιο του Brusov, όπου λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Συναντήθηκε με την Πρύτανη του Πανεπιστημίου και της παρέδωσε δεκάδες βιβλία ελληνικής λογοτεχνίας, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι περισσότερες από 100 Αρμένισσες φοιτήτριες που μαθαίνουν ελληνικά, και οι καθηγητές τους. Επίσης, επισκέφθηκε την αίθουσα διδασκαλίας του τμήματος και συζήτησε για αρκετή ώρα με τις φοιτήτριες για τις σπουδές τους και γενικότερα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες.

Ο κ. Γεροντόπουλος, που επισκέφθηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2013 το Ερεβάν και είχε βρεθεί και τότε στο Πανεπιστήμιο Brusov, δέχθηκε τις ευχαριστίες της Πρυτάνεως γιατί η δεύτερη επίσκεψή του μέσα σε ένα χρόνο, «δείχνει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται έμπρακτα για τη διδασκαλία και διάδοση της ελληνικής γλώσσας. Στην επόμενη συνάντησή μας ελπίζω η ελληνική γλώσσα να έχει κατακτήσει περισσότερους φοιτητές μας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Πρύτανη και το Πανεπιστήμιο του Brusov, γιατί έχουν αναπτύξει τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας. Η Ελλάδα συμπαρίσταται, όσο μπορεί, σε όλα τα Πανεπιστήμια του εξωτερικού που έχουν παρόμοια τμήματα. Βρίσκομαι για δεύτερο φορά, εδώ μέσα σε λίγους μήνες, και θέλω να συγχαρώ επίσης τους καθηγητές και τις φοιτήτριες που επέλεξαν να μάθουν την γλώσσα μας. Τις κάλεσα μάλιστα, συζητώντας μαζί τους, να επισκεφθούν την Ελλάδα, μετέχοντας στα προγράμματα φιλοξενίας, τα οποία φέτος ξαναρχίσαμε, ώστε να γνωρίσουν από κοντά την χώρα μας».