Επίτροπος ΕΕ: Η Ριάνα και η Τζένιφερ Λορενς είναι ηλίθιες

“Ηλίθιες” χαρακτήρισε τη Τζένιφερ Λόρενς, τη Ριάνα και όλες τις celebrities που είδαν τις γυμνές τους φωτογραφίες να διαρρέουν στο διαδίκτυο, ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα ψηφιακής οικονομίας και κοινωνίας, Γκούνθερ Έτινγκερ. “Η βλακεία είναι κάτι από το οποίο ελάχιστα μπορείς να απαλλάξεις έναν άνθρωπο” δήλωσε ο κ. Έτινγκερ, ερωτηθείς για το ζήτημα.

Τεράστιες ήταν οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο, που χαρακτήρισαν τις δηλώσεις του επιτρόπου “απίστευτες” και “απαράδεκτες”. Ωστόσο, δια του εκπροσώπου του, ο κ. Έτινγκερ ξεκαθάρισε ότι δεν ανακαλεί τη δήλωση.etingker.JPG_b2

Μιλώντας σε μια σύσκεψη στις Βρυξέλλες στις αρχές της εβδομάδας, ο Έτινγκερ αναφέρθηκε στη διαρροή προσωπικών φωτογραφιών 80 διασημοτήτων είπε πως “αν κάποιος είναι τόσο ηλίθιος, όπως αυτές οι σελέμπριτις ώστε να βγάλουν γυμνές φωτογραφίες και να τις ανεβάσουν στο διαδίκτυο, δεν μπορούν να περιμένουν εμάς να τους προστατέψουμε”.

Όσοι ασκούν κριτική στις δηλώσεις Έτινγκερ υπογραμμίζουν ότι ενώ οι φωτογραφίες αυτές ήταν όντως ονλάιν, ήταν εξασφαλισμένες μέσω απόρρητων ρυθμίσεων και ότι εκλάπησαν από προσωπικούς λογαριασμούς cloud.

To περιοδικό Der Spiegel επισήμαναν πως τα σχόλια Έτινγκερ δείχνουν ότι “δεν έχει ιδέα για τα τεκταινόμενα ούτε για τα βασικά θέματα των νέων τομέων που θα πάρει υπό την αρμοδιότητά του”.

 News.gr