Κικίλιας: Στόχοι των τρομοκρατών ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκης, η Siemens, ο Θ. Βενιάμης και Θ. Φέσσας

Στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ προχωρούν σε αποκαλύψεις για την υπόθεση των τρομοκρατικών επιθέσεων που φαίνεται πως σχεδιάζονταν κατά συγκεκριμένων οικονομικών στόχων.

Ο Βασίλης Κικίλιας αποκάλυψε πως οι στόχοι σύμφωνα με όσα βρέθηκαν στο γκαράζ ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εφοπλιστής, Θεόδωρος Βιενάμης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας και η σύζυγός του, Μαρία Τσελέντη, τα γραφεία της Siemens, της εταιρείας info quest, τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας Capital και τέλος, η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αποκαλύφθηκε αποτύπωμα του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε στο γκαράζ στο Βύρωνα, όπου βρέθηκαν και τα προσχέδια και τηλέφωνα για τους μελλοντικούς στόχους τους.

Χτύπημα στη ΝΔ;

Οι πληροφορίες που έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τους στόχους των τρομοκρατών, προκαλούν ανατριχίλα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως ήθελαν να κάνουν ένα θεαματικό χτύπημα με πολλούς νεκρούς.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ξεκάθαρα πως οι τρομοκράτες ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στις 4 Οκτωβρίου, δηλαδή το Σάββατο και μάλιστα στις σημειώσεις που βρήκαν και στο μπλοκ που βρέθηκε πάνω στον νεαρό συλληφθέντα είχαν καθορίσει πως στις 3 Οκτωβρίου θα γινόταν η πρόβα τζενεράλε του τρομοκρατικού χτυπήματος.

Οι σημειώσεις έγραφαν συγκεκριμένα “3/10 πρόβα τζενεράλε” και “4/10 τάπερ, ποδήλατα, λουκάνικα “η εκρηκτική ύλη”.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν πως το πιθανότερο σενάριο ήταν να σχεδίαζαν οι τρομοκράτες μία βομβιστική επίθεση και αυτό γιατί βρήκαν μία σημείωση όπου δείχνει πως οι τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα έψαχναν να βρουν καταστήματα που να μπορούν να αγοράσουν οξυγόνο και ασετιλίνη.

Αυτός ο συνδυασμός θα μπορούσε στην κυριολεξία να κατεδαφίσει ένα ολόκληρο κτίριο, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αρχές. Για αυτό το λόγο η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως ο πιθανότερος στόχος το Σάββατο 4 Οκτωβρίου θα ήταν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού.

Το αιτιολογούν αυτό πρώτον γιατί το Σάββατο θα γίνει μία εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και δεύτερον γιατί στις σημειώσεις που βρέθηκαν πάνω στον νεαρό που συνελήφθη βρέθηκε μία διαδρομή από τη λεωφόρο Αμφιθέας – κοντά στα γραφεία της Ν.Δ.- η οποία μάλιστα ήταν και χρονομετρημένη και διαρκούσε 16 λεπτά.

Αυτό σημαίνει πως οι τρομοκράτες είχαν χρονομετρήσει πόσο χρόνο θα χρειάζονταν για να διαφύγουν εάν ενδεχομένως χτυπούσαν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή όμως ακόμα η γιάφκα με τα όπλα και τα εκρηκτικά δεν έχουν βρεθεί ακόμα, αυτό αποτελεί έναν μεγάλο πονοκέφαλο για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ το γεγονός πως δεν έχει συλληφθεί ακόμα η Ρούπα, δημιουργεί και νέους φόβους.

Πώς έφτασε η Αντιτρομοκρατική στο γκαράζ στο Βύρωνα

Το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου είχαν εντοπίσει ένα γκαράζ στην περιοχή του Βύρωνα το οποίο θεωρούσαν πως κάτι κρύβει, μιας και το μισθωτήριο συμβόλαιο που είχε ο ιδιοκτήτης με τον ενοικιαστή είχε τα αποτυπώματα του Νίκου Μαζιώτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία του ενοικιαστή ήταν πλαστά, αλλά υπαρκτά και αφορά πρόσωπο που μένει στην επαρχία.

Χτες τα μεσάνυχτα ένας άντρας ηλικίας 25-30 ετών προσπάθησε να εισέλθει στο γκαράζ έχοντας ένα σακίδιο, το οποίο περιείχε γυαλιά, ένα καπέλο και ένα μπλοκ. Οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής έκαναν εκείνη την ώρα την κίνησή τους για να τον συλλάβουν και παρά το γεγονός πως προσπάθησε να διαφύγει, τελικά συνελήφθη, με τους αξιωματικούς να του βάζουν μία μαύρη κουκούλα και τον βάζουν μέσα στο αυτοκίνητο.

Μαζί του είχε ένα σακίδιο πλάτης, όπου μέσα υπήρχαν ιδιόχειρες σημειώσεις με αναφορές στους επιχειρηματίες, ενώ μεταξύ άλλων έγραφε “24 καράβια στον Πειραιά, κανένα με ελληνική σημαία”. Επίσης υπήρχαν σημειώσεις για 1η και 2 Οκτωβρίου 2014 για γραφεία εφοπλιστών και εταιρειών.

Επιπλέον ήταν καταγεγραμμένο ένα δρομολόγιο από την αρχή της λεωφόρου Αμφιθέας προς το γκαράζ, χρονομετρημένο 16 λεπτά. Εκεί κοντά είναι και τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας”.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος έχει άγριες διαθέσεις μέσα στη ΓΑΔΑ, καθώς δεν δέχεται να πει ούτε το όνομά του, αλλά και αρνείται να δώσει τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

πηγή: newsIt.gr