Ολοκληρώθηκε το μεγάλο συλλαλητήριο συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

Περισσότεροι από 2.000 συνταξιούχοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ενώ πραγματοποίησαν και πορεία προς το Μαξίμου. Διεκδικούν καλύτερες συντάξεις καθώς όπως λένε τα λεφτά που παίρνουν δε φτάνουν ούτε για τα φάρμακα τους.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εκεί φώναξαν με τη μαχητικότητα που τους διακρίνει συνθήματα διεκδικώντας καλύτερες συντάξεις καθώς όπως λένε με τις περικοπές που έχουν υποστεί τα λεφτά δε φτάνουν ούτε για…γιαούρτια!

Το άλλο μεγάλο ζήτημα των διεκδικήσεων των συνταξιούχων αφορά στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καθώς όπως λένε με τις άγριες περικοπές στο χώρο της υγείας, τους έχουν κόψει πολλά φαρμακα και εξετάσεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή τους.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία προς το Μαξίμου και συναντήθηκαν με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού.

Από τη συνάντηση δεν προέκυψε κάτι καινούργιο καθώς οι συνταξιούχοι είπαν πως γνωρίζουν πολύ καλα τα αιτήματά τους και αυτό που ζητάνε είναι να τους λύσουν τα προβλήματά τους.

Το ερχόμενο Σάββατο οι συνταξιούχοι θα κατέβουν και πάλι στους δρόμους στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα συνδικάτα για την ανεργία ενώ την 1η Νεομβρίου οι συνταξιούχοι θα και έχουν και πάλι πανελλαδικές κινητοποιήσεις και θα κάνουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε