Αρχοντικό ομογενούς πουλήθηκε 25 εκ. δολάρια

Νέο ρεκόρ τιμής ακίνητης περιουσίας δημιούργησε το αρχοντικό του ομογενούς επιχειρηματία, Σωκράτη Βασιλειάδη, στο αριστοκρατικό προάστιο Toorak της Μελβούρνης, που πουλήθηκε το περασμένο Σάββατο 25 εκ. δολάρια.

Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους της κτηματαγοράς, η τιμή κατέρριψε το υφιστάμενο ρεκόρ των 24 εκ. δολαρίων, που είχε πληρώσει το 2010 ο άλλος ομογενής επιχειρηματίας, Χάρης Σταμούλης, για την αγορά κατοικίας στην ίδια περιοχή, την οποία γκρέμισε για να κατασκευάσει «παλάτι» αξίας 30 εκ. δολαρίων.
Το πρώην αρχοντικό του κ. Βασιλειάδη αποτελείται από 22 δωμάτια και η συνολική επιφάνειά του υπολογίζεται σε 2.100 τετραγωνικά μέτρα.

Άποψη του αρχοντικού του Βασιλειάδη στο Toorak

Άποψη του αρχοντικού του Βασιλειάδη στο Toorak

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν, ότι το αρχοντικό έμεινε ακατοίκητο επί τρία χρόνια, καθώς δεν υπήρξε αγοραστής διατεθειμένος να πληρώσει 30 εκ. δολάρια, που ζητούσε, αρχικά, ο ιδιοκτήτης του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο κ. Βασιλειάδης έμεινε στο σπίτι έξι ημέρες, πριν μετακομίσει οικογενειακώς στην Ευρώπη.
Ο κ. Βασιλειάδης είναι στέλεχος επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξη μεταλλευμάτων. Σε πρόσφατο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Mining Weekly» καταχωρεί δηλώσεις του ομογενούς επιχειρηματία, με την ιδιότητα του γενικού διευθυντή μεταλλευτικής εταιρίας Core Mining, για τη λειτουργία ορυχείου ορυκτού σιδήρου στο Κογκό.

Πηγή:neoskosmos.com