Κουβέλης: Ξανά πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ

Με ποσοστό σχεδόν 70% ο Φώτης Κουβέλης επανεξελέγη πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ακόμη και κόντρα στα “θέλω” της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του!

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κέρδισε την επανεκλογή του στην ηγεσία του κόμματος λαμβάνοντας στις εκλογές που έγιναν κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας μέρας του συνεδρίου, με 68,34%, όπως ανακοίνωσε η Εφορευτική Επιτροπή.

Έλαβε, συγκεκριμένα, 503 ψήφους επί συνόλου ψηφισάντων 745. Ο έτερος υποψήφιος Δημήτρης Λουκάς έλαβε 155 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 21,01%, ενώ 79 σύνεδροι ή 10,71% των ψηφισάντων, ψήφισαν λευκό.

Ο κ. Κουβέλης μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα δήλωσε ότι η ΔΗΜΑΡ επανέρχεται ολικά στην πολιτική ζωή και θέλει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στην κοινωνία, ώστε να βγει η χώρα από την κρίση, αλλά με τους ανθρώπους όρθιους.

«Είναι δύναμη ευθύνης για αλλαγή» είπε «και θα διεκδικήσει σταθερά, με τις θέσεις και τις ιδέες της, λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Προχωράμε ενωμένοι και με συλλογικότητα και με σαφήνεια πολιτικών θέσεων», είπε.

Ο κ. Κουβέλης ευχαρίστησε τα μέλη και τους συνέδρους του κόμματος για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη νέα ηγεσία.
Εξάλλου, ο κ. Δ. Λουκάς τόνισε ότι με συνέπεια, ευθύνη και χωρίς αμφισημίες η ΔΗΜΑΡ θα εργαστεί για μια νέα κοινωνική και πολιτική πλειοψηφία, με έντονη παρουσία της Αριστεράς.

Το αποτέλεσμα της καταμέτρησης για τη νέα Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να ανακοινωθεί αργά το βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ