Κακουργηματικές διώξεις για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την εγκατάλειψη των Ολυμπιακών Ακινήτων, 10 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της απιστίας και ασκήθηκε σε βάρος του πρώην προέδρου της Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε, Κωνσταντίνου Ματάλα ενώ η δικογραφία θα σταλεί και στη βουλή για άρση της ασυλίας του νυν προέδρου και βουλευτή της Ν.Δ Διονύση Σταμενίτη, προκειμένου να λογοδοτήσει για το ίδιο αδίκημα.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η προκαταρκτική εξέταση των εισαγγελέων Σίσκου και Μπουγιούκου, οι οποίοι ερεύνησαν εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για την μεταολυμπιακή εγκατάλειψη των ακινήτων, τα οποία εάν και κόστισαν εκατομμύρια ευρώ, αμέσως μετά τους Αγώνες αφέθηκαν στην μοίρα τους.

Τι έδειξε η έρευνα των εισαγγελέων

Από την έρευνα των δύο εισαγγελέων, φαίνεται ότι προέκυψαν στοιχεία για ποινικές ευθύνες των δυο πρώην επικεφαλής της εταιρίας η όποια είχε αναλάβει την συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στην Ολυμπιάδα. Η εταιρία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, δεν μερίμνησε ως όφειλε για το ….αύριο των ακινήτων.

Στο πλαίσιο της έρευνας μάλιστα, οι υπεύθυνοι της εταιρίας κλήθηκαν και κατέθεσαν ως ύποπτοι.

Το θέμα δεν απασχόλησε μόνο την Εισαγγελία Πρωτοδικών αλλά και τα μέσα ενημέρωσης διεθνώς, με το πρακτορείο Reuters να αναφέρει τελευταία σε ρεπορτάζ του ότι η Αθήνα δέκα χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς δεν έχει λόγο να πανηγυρίζει.

Σημειωτέον ότι εκτός από το Reuters, τον Αύγουστο, με αφορμή τη συμπλήρωση των δέκα ετών από τη διεξαγωγή των αγώνων υπήρξε μπαράζ δημοσιευμάτων και από άλλα ΜΜΕ του εξωτερικού με φωτογραφίες που αποτυπώνουν με τον πιο εμφανή τρόπο την εικόνα εγκατάλειψης στους χώρους αυτούς.

iefimerida.gr