ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Ένα απέραντο pidixtiri!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Αμάν πια αυτά τα «τσιτάτα» του Αλέξη! Ήθελα νά ξερα ποιός του τα γράφει! Ποιός του τα εμφυτεύει στο μυαλό!΄Η μήπως μόνος του, και επάξια, διεκδικεί τις  …δάφνες;

Τι είπε πάλι χθες, το στόμα του στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ!..  «Την ψήφο εμπιστοσύνης –είπε- δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους. Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός»!..

Για άλλους έγραψα προχθές πως “το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη”, ο Αλέξης έσπευσε αυθωρί και παραχρήμα να οικειοποιηθεί την παραφρασμένη ρήση!  Μεγάλε Αλέξη! Δεν φταίει ότι δεν ξέρεις το Σύνταγμα.  Φταίει που έχεις βαλθεί να κάνεις και εμάς να το ξεχάσουμε!..

Δηλαδή, για να καταλάβω, ο βουλευτής ποιόν αντιπροσωπεύει, Αλέξη; Τον εαυτό του, τον μπακάλη της γειτονιάς του ή τον λαδέμπορο; Ο βουλευτής δεν αντιπροσωπεύει το λαό που τον εξέλεξε; Επομένως, η φωνή και η ψήφος του βουλευτή δεν είναι φωνή και ψήφος του λαού; Στις εκλογές, Αλέξη, ο λαός ψηφίζει  πρόσωπο και κόμμα. Τις Κυβερνήσεις και τους Πρωθυπουργούς, κατά το ισχύον Σύνταγμά μας, τις αναδεικνύει η Βουλή με τους 300 βουλευτές της!

Γι αυτό και οι Προγραμματικές δηλώσεις γίνονται ΜΕΣΑ στη Βουλή και όχι στα προεκλογικά μπαλκόνια! Γι αυτό και ο λαός ψηφίζει βουλευτές και όχι πρωθυπουργούς!

Τι νόμισες, Αλέξη; Ότι μιλούσες σε νεολαίους και δεν θα σε …παρεξηγούσαν; .Δυστυχώς, για σένα, αυτά τα μαθαίνουνε στην πρώτη μικρή, των Πολιτικών Επιστημών!!!

Δεν έτυχε ποτέ να διαβάσεις ελόγου σου του άρθρο 84 του Συντάγματος; Ούτε από απλή περιέργεια; Αν το είχες διαβάσει, Αλέξη, θα γνώριζες ότι κατά το Σύνταγμα  “η Κυβέρνηση οφείλει να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής”…

Αλλά εσένα, Αλέξη, φαίνεται σ΄εφαγε το …πήδημα!  Πως το πες;  Α, ναι: «αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι’ αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο: Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα»!

Πηδάω, πηδάς πηδάμε. Γίναμε με το ΣΥΡΙΖΑ ένα απέραντο pidixtiri !  Άντε, ανάψτε κανένα φως, παιδιά, να οργανωθούμε!

Και θέλεις και να μας κυβερνήσεις, Αλέξη! Αλλά το Άγιον Όρος ή το Βατικανό, μπορούν να σώζουν ψυχές, Πρωθυπουργούς, όμως, δεν βγάζουν! Δεν φτάνουν τα …κουκιά των καλογέρων!

Ούτε οι δημοσκοπήσεις του τύπου τη μια 11 την άλλη 3 τοις εκατό σχηματίζουν κυβερνήσεις, πάρεξ εκεί γύρω στον τρίτο με τέταρτο ύπνο!

Ωστε, σοβαρά το είπες  Αλέξη, ότι εσύ δεν αναγνωρίζεις τη ψήφο των βουλευτών (ούτε των δικών σου, άραγε;) και θέλεις να πας ίσα στις κάλπες; Δηλαδή θα καταργήσεις το Σύνταγμα, από  …αντιπολίτευση κιόλας;  Πριν, δηλαδή, λάβεις την έγκριση του λαού και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής;

Ή μήγαρις εσύ δεν σκοπεύεις να ζητήσεις -αν ποτέ εκλεγείς-  την ψήφο Εμπιστοσύνης της Βουλής; Μήπως προγραμματίζεις να ορκιστείς “επαναστατικά” στην πλατεία  …Συντάγματος, αλά Δούρου, με πολιτικό όρκο;

Ποιός “άρχισε να τρολάρει ασυστόλως”, Αλέξη;