Εντοπίστηκε συνοδηγός της μοιραίας νταλίκας στην Εγνατία

Νέα τροπή παίρνει η έρευνα για την τραγική καραμπόλα που σημειώθηκε την Κυριακή στην Εγνατία Οδό, μετά την εμφάνιση του συνοδηγού της μοιραίας νταλίκας στις αστυνομικές Αρχές.

Πρόκειται για έναν 46χρονο Ρουμάνο, όπως και ο οδηγός, ο οποίος εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Τμήμα Τροχαίας Βέροιας, όπου έδωσε κατάθεση, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο 39χρονος συμπατριώτης του περί «σπασμένων φρένων» στο βαρύ όχημα.

Ως τώρα δεν ήταν γνωστό πως υπήρχε συνοδηγός στη νταλίκα.

Ο 46χρονος συνοδηγός φέρεται να δήλωσε ότι εγκατέλειψε, τραυματισμένος και υπό το βάρος του σοκ που υπέστη, την νταλίκα μετά τη φονική καραμπόλα, τρέχοντας προς τα παρακείμενα χωράφια.

Λίγο μετά το τραγικό συμβάν, αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν ένα πρόσωπο να βγαίνει από τη μοιραία νταλίκα, θεωρώντας όμως αρχικά ότι επρόκειτο για τον οδηγό, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Ο 46χρονος κατέθεσε πως περιπλανήθηκε πεζός για αρκετές ώρες, φτάνοντας μέχρι την Πιερία, όπου σε κάποιο ορεινό χωριό του νομού ζήτησε βοήθεια, προτού τελικά οδηγηθεί στις αστυνομικές Αρχές της Βέροιας.

Υπενθυμίζεται πως ο 39χρονος ρουμάνος οδηγός της νταλίκας πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη, ενώ ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει τα έργα που εκτελούνταν στο σημείο θα κληθεί θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή εντός της Τρίτης.

Σε βάρος του οδηγού απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή, ενώ ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας.

Πηγή:skai.gr