Γεροντόπουλος με Μπιλιράκη και Kingston. Συνάντηση και με Αβραμόπουλο

Για την Ομογένεια στις ΗΠΑ, το Πατριαρχείο και την Σχολή της Χάλκης συζήτησαν ο ΥΦΥΠΕΞ Άκης Γεροντόπουλος με Μπιλιράκη, Kingston.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε, χθες, Τρίτη 7 Οκτωβρίου, με τα μέλη της Βουλής των Aντιπροσώπων των ΗΠΑ, τον ελληνικής καταγωγής Βουλευτή κ. Gus Bilirakis (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα) και τον κ. Jack Kingston (Ρεπουμπλικανικό Κόμμα). Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κυρ.Γεροντόπουλου με αντιπροσωπεία της Βουλής Αντιπροσώπων των ΗΠΑ (2)

O κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών σχέσεων, που βασίζονται τόσο στην παραδοσιακή στρατηγική συνεργασία στα διεθνή fora όσο και στην ιδιαιτέρως δραστήρια Ομογένεια στις ΗΠΑ. Αναφέρθηκε επίσης στο Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τις πάγιες θέσεις της Ελλάδος. Ο κ. Bilirakis από την πλευρά του, εξέφρασε την ετοιμότητα της Ομογένειας να συμβάλλει ουσιαστικά στις προσπάθειες της Ελλάδος τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην προσέλκυση επενδύσεων.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την κατάσταση της Ελληνικής Μειονότητας στην Τουρκία, την προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την διευκόλυνση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

ΜΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αντιπροσωπεία τεσσάρων Αμερικανών Γερουσιαστών, παρουσία της Επιτετραμμένης στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα Suzanne Lawrence.1-5

Την αντιπροσωπεία των Γερουσιαστών αποτελούσαν οι κ.κ. Gus Bilirakis, Michele Bachmann, Jack Kingston και Gregory Meeks. Ο κ. Αβραμόπουλος είχε την ευκαιρία να συζητήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ανάμεσα στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Στη συνάντηση παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.