Συνάντηση Σαμαρά-Αλαμουντίν για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

H δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Άμαλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ, λίγες ημέρες μετά τον γάμο της με το διάσημο Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η λιβανικής καταγωγής, Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία προ ημερών παντρεύτηκε τον Κλούνεϊ σε μια τελετή στην οποία παρευρέθηκαν διάφοροι αστέρες της τέχνης στη Βενετία, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον εργοδότη της, τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τασούλας είχε προεξοφλήσει τη συνάντηση με τη δικηγόρο κυρία Αλαμουντίν από το Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η συγκέντρωση πληροφοριών εκ μέρους της κυρίας Αλαμουντίν για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αποτελεί πρωτοβουλία και θέληση της ίδιας και δε σχετίζεται με τις θέσεις του συζύγου της, Τζόρτζ Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα που βρίσκονται ακόμη στο Βρετανικό Μουσείο.

“Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και τη σύζυγο του κυρίου Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους”, προσέθεσε το γραφείο σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την 13η Οκτωβρίου έως την 16η Οκτωβρίου.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του “Μνημείων Άνδρες” (The Monuments Men).