Σύσκεψη για τον Έμπολα αύριο στο υπουργείο Υγείας

Στο μικροσκόπιο η εμφάνιση του ιού στην Ευρώπη

Ευρεία σύσκεψη, πιθανότατα με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, θα πραγματοποιηθεί αύριο στο υπουργείο Υγείας, για να εξεταστούν τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την εμφάνιση του ιού Έμπολα στην Ευρώπη.

Με τη συμμετοχή επιστημόνων από το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα επανεξεταστούν τα προληπτικά μέτρα που έχουν, ήδη, σχεδιαστεί και θα εφαρμοστούν σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτου κρούσματος.256EDD1F8C8DCCBA31B8FFCA649EBFC0

Σημειώνεται, ότι ο κ. Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΑΝΤ1, με δεδομένο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ύποπτο κρούσμα στην Ελλάδα, εξήγησε ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα εάν χρειασθεί να αντιμετωπίσουν περιστατικό Έμπολα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι έχουν σταλεί οδηγίες στα σημεία εισόδου της χώρας για το πώς θα πρέπει να αντιδράσουν οι αρμόδιοι, όταν εμφανισθεί τυχόν ύποπτο περιστατικό.

Στο πλαίσιο σχεδιασμού που είχε αποφασισθεί από τους επιστήμονες μέσα στο καλοκαίρι, έχει ήδη διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο για να περιθάλψει ύποπτα κρούσματα Έμπολα, εάν χρειαστεί. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό κτίριο, το οποίο έχει εξοπλιστεί με κατάλληλα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά ώστε να βρίσκεται σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή.

Ακόμη, όπως έγινε σήμερα γνωστό, τις επόμενες δέκα ημέρες το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσει άσκηση ετοιμότητας, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην ενημέρωση των ταξιδιωτών αλλά και των γιατρών, για να μην επαναληφθεί αυτό που έγινε στην Ισπανία, όπου μία ασθενής μολυσμένη με τον ιό περιφερόταν για αρκετές ημέρες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, χωρίς διάγνωση.

 NewsBeast.gr