Ρανιέρι: Πρέπει να παίζουμε επιθετικά! Τέλος οι αντεπιθέσεις

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι εξήγησε τον τρόπο που θέλει να παίζει η Εθνική ομάδα αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι… μάγος και δεν μπορεί από τη μία ημέρα στην άλλη να αλλάξει τα πάντα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός μίλησε ενόψει του αγώνα της Εθνικής με τη Φινλανδία και αναφέρθηκε στο επιθετικό στυλ παιχνιδιού που θέλει να βλέπει από την ομάδα.

Ο Ρανιέρι εξήγησε το λόγο που επέλεξε στην προεπιλογή τον Γκέκα ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στο μέλλον η Εθνική να παίζει με δύο επιθετικούς.

Ο Ιταλός τεχνικός μίλησε…

Για τις διαφορές του να είσαι προπονητής Εθνικής ομάδας και συλλόγου: «Είναι πολύ διαφορετικό. Δεν έχεις χρόνο για να δουλέψεις με την ομάδα. Ειδικά για την Ελλάδα που είχε σκληρό χαρακτήρα για το πώς έπαιζε και τώρα προσπαθώ να επιβάλλω νέες ιδέες».

Για τη Φινλανδία: «Είναι μία πολύ καλή ομάδα. Ειδικά από τη στιγμή που παίζει πολύ οργανωτικό ποδόσφαιρο. Με τον Μίξου Πατελάινεν είχαμε μιλήσει στην Αγία Πετρούπολη και θεωρώ ότι έχει βοηθήσει».

Για τις δηλώσεις ότι θέλει η Εθνική να παίζει με δύο επιθετικούς: «Το σημαντικό είναι να καταλάβουμε τι θέλω και τι μπορούμε να κάνουμε. Για πολύ καιρό παίζαμε στην αντεπίθεση, αλλά τώρα νομίζω ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει. Έφυγαν οι παίκτες που κέρδισαν με αυτό τον τρόπο το Euro. Αυτό δεν γίνεται να αλλάξει άμεσα. Θέλει υπομονή, θα γίνει σιγά σιγά. Δεν γίνεται με το πρόγραμμα των προπονήσεων. Πρέπει να λειτουργήσω έξυπνα, να περάσει η νοοτροπία αυτή. Η Φινλανδία είναι πολύ καλή ομάδα. Παίζει πολύ καλά. Δεν είναι μόνο για εμάς δύσκολο παιχνίδι, αλλά και για αυτούς».

Για τις αλλαγές που περιμένει να δει: «Θα ήθελα να δω την ομάδα μου να παίζει σαν ομάδα. Να παίζει πιο γρήγορα. Δεν μου αρέσει να μην έχουμε ρυθμό. Η Φινλανδία κλείνει τους χώρους και αν παίξουμε αργά, θα έχουμε πρόλημα. Θέλω να δω την ομάδα μου να είναι οργανωμένη. Στα τελευταία ματς, η Φινλανδία κέρδισε το 70% των προσωπικών μονομαχιών. Αυτό που θέλω να δω είναι να κερδίζουμε εμείς το 51%».

Για τον Γιώργο Καραγκούνη: «Όλοι ξέρουν τι παίκτης είναι ο Καραγκούνης. Η ηλικία όμως είναι… ηλικία, κανείς δεν μπορεί να την νικήσει. Είναι θρύλος στην Ελλάδα και όλοι το ξέρουν. Είναι η ώρα να με βοηθήσει και να φτιάξει μία νέα καριέρα. Θέλω να δώσει την εμπειρία του στους νέους παίκτες,. Ξέρω ότι μετράει το αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να βάζουμε νέους παίκτες. Να καταλαβαίνουν τι σημαίνει το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Κάτι που το ξέρει καλά ο Καραγκούνης. Του μίλησα και του εξήγησα τι θέλω να κάνω. Εκείνος μίλησε με τους παλιούς του συμπαίκτες και κατάλαβε τι θέλουμε να κάνουμε. Φυσικά υπάρχουν κάποιες διαφορές, αλλά δεν είναι και τόσες πολλές. Το ιταλικό ποδόσφαιρο μοιάζει αρκετά με το ελληνικό, αλλά ήρθε η ώρα να το αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να επιτεθούμε. Δεν θέλω να παίζουμε συνέχεια με τις αντεπιθέσεις».

Για τον Τοροσίδη: «Ελπίζω ότι θα είναι καλά. Θα δούμε μετά, αλλά νομίζω ότι όλα είναι καλά. Όσον αφορά το σύστημα, νομίζω είναι δύσκολο να κάνω τέτοια αλλαγή τώρα. Το σημαντικό είναι να… ενωθώ με τους παίκτες μου και όχι να λέω κατευθείαν θέλω να κάνω το ένα και το άλλο. Δεν είμαι μάγος. Το σημαντικό είναι να δουλεύω. Χρειαζόμαστε χρόνο. Το σημαντικό είναι να κάνουμε ένα καλό μείγμα με τους παίκτες. Θέλω να τους φέρω στην δική μου φιλοσοφία, αλλά πρέπει να είμαι προσεκτικός σε αυτά που μπορούν να κάνουν».

Για τον Γκέκα: «Έκανα τις καλύτερες επιλογές με βάση τις ανάγκες της ομάδας. Τον έβαλα γιατί ήθελα να του δείξω ότι τον έχω στα πλάνα μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βλέπω τι γίνεται».