Το νέο χαρτονόμισμα της Νορβηγίας είναι βγαλμένο από μουσείο

Καλλιτέχνες από τη χώρα κλήθηκαν να σχεδιάσουν τα νέα χαρτονομίσματα.

norway-currency2

Κάποιοι τα αγαπούν και κάποιοι τα μισούν γιατί δεν τα χουν. Ο λόγος για τα χρήματα. Υπάρχει , όμως, ένας τρόπος για να τα αγαπήσουν όλοι!
Ένα χαρτονόμισμα που θα ήταν σαν πίνακας σίγουρα θα ήταν πιο ευχάριστο σε όλους. Αυτό θέλει να καταφέρει η Νορβηγία με τα νέα της χαρτονομίσματα. Η χώρα παρουσίασε το νόμισμα της και τα χαρτονομίσματα απεικονίζουν ένα «ηλιοβασίλεμα» στις αποχρώσεις του κόκκινου , πορτοκαλί και κίτρινου.

Το χαρτονόμισμα, που σίγουρα έχει κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα πιο «όμορφα αξιόγραφα» θα είναι διαθέσιμο από το 2017.
Το σχέδιο δεν είναι τυχαίο. Η κυβέρνηση είχε κάλεσε καλλιτέχνες να καταβάλουν τις προτάσεις τους για το σχέδιο «The Sea». Ο νικητής θα ήταν ο καλλιτέχνης που θα μπορούσε να συνδυάσει το παρελθόν και την ιστορία της χώρας με μια πιο μοντέρνα πινελιά. Τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την εποχή των Βαράγγων.

norway-currencyΟ καλλιτέχνης Enzo Finger κατάφερε να κερδίσει την ψήφο της κριτικής επιτροπής με το έργο του «Ripple Effects» για την καλλιτεχνική του ματιά, όπως σημείωσε η επίσημη δήλωση της Τράπεζας της Νορβηγίας.

Παρ’ όλο που το έργο του Finger νίκησε στο διαγωνιστικό κομμάτι, τα σχέδια του γραφιστικού γραφείου από το Όσλο «The Metric System» και της διεθνούς ετιαρείας Snøhetta είναι αυτά που θα χρησιμοποιηθούν εν τέλει.

Η Snøhetta , η οποία έχει γραφεία στη Νέα Υόρκη και το Όσλο , σχεδίασε και το παβίλιον του νέου μουσείου για τα θύματα της 11ης στη Νέα Υόρκη.

Fortunegreece.com