Δωρεάν online φροντιστήριο για μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν online φροντιστήριο σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι άνεργες ή πολύτεκνες, ετοιμάζεται να προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.Δωρεάν online φροντιστήριο για μαθητές στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια διαδικτυακή ενισχυτική διδασκαλία που θα γίνει με τη δωρεά – χορηγία της εταιρείας «Άρνος Κέντρο Μελετών και Εκπαίδευσης ΕΠΕ», θα αφορά στην τρέχουσα σχολική περίοδο και θα συζητηθεί στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός ιστότοπος θα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθούν και να κατανοούν από την οθόνη του υπολογιστή τους τη διδακτέα ύλη του σχολικού βιβλίου με τρόπο απλό και στοχευμένο.

Χιλιάδες βίντεο (θεωρία – μεθοδολογία – λυμένες ασκήσεις), τεστ αξιολόγησης, λύσεις θεμάτων και διαγωνίσματα online θα βρίσκονται μ’ ένα κλικ στη διάθεση των παιδιών.

Με τον τρόπο αυτόν ελαχιστοποιείται ο χρόνος μετακινήσεων σε συνδυασμό με άλλες δραστηριότητες των μαθητών, ενώ και οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πλάι στα παιδιά τους και να έχουν πλήρη γνώση της διαδικασίας εκπαίδευσης, με μηδενικό κόστος.

Συγκεκριμένα, το online φροντιστήριο θα δίνει τη δυνατότητα εκπαιδευτικής υποστήριξης ολόκληρο το 24ωρο, με πλήρη κάλυψη σε όλη την γκάμα των μαθημάτων για όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Το Τμήμα Προγραμμάτων και Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, θα αναλάβει να ενημερώσει τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη λειτουργία του «Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Ακολούθως, θα συμπληρωθούν οι αιτήσεις από τους γονείς των μαθητών και θα αποσταλεί η κατάσταση στη χορηγό εταιρεία για την παραχώρηση κωδικών αριθμών δωρεάν πρόσβασης.

Zougla.gr